Hlavní obsah

Trenér Polách si od Pernici slibuje klid a přehled. Zbrojovka ještě shání levého beka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podzimní část druhé ligy jim nevyšla zdaleka podle představ, ale navzdory šesté příčce nevzdávají fotbalisté Zbrojovky před druhou polovinou sezony návrat do elitní soutěže. Vedení klubu se snaží v zimní pauze tým posílit.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Brněnští fotbalisté jsou v plné přípravě na jarní část druhé ligy.

Článek

„Jsme hrozně rádi, že jsme získali do středu obrany Luďka Pernicu, který se vrátil z Plzně. Na stoperský post přišel i Ghaňan Gyamfi Foster. A konkurenci mezi brankáři zvýší Dominik Sváček,“ vypočítal dosavadní nové tváře brněnský sportovní manažer Zdeněk Psotka.

Ještě by rád přivedl do týmu kvalitního levého beka. „To je post, který nás trápí. Jednání o jednom hotovém hráči se ale vlečou,“ mrzí ho. S hledáním kreativního záložníka klub zatím vyčkává. „Koncem ledna si vyhodnotíme, zda taková potřeba nastala,“ prozradil.

Psotka je rád, že ve Zbrojovce zůstává obránce reprezentační jednadvacítky Josef Koželuh. „A už trénuje uzdravený Martin Nový,“ těší ho.

Z podzimního kádru naopak čtyři hráči odejdou. Klub se domlouvá na ukončení smlouvy s obránci Josefem Divíškem a Janem Štěrbou i s brankářem Jakubem Šimanem. Hostování z Plzně skončilo mladému Pavlu Gaszczykovi. „Pepa Divíšek má namířeno do Viktorie Žižkov a Štěrbovi pomáháme sehnat angažmá na Slovensku či jinde v zahraničí,“ prozradil Psotka.

Další zimní odchody nepředpokládá. „Snad jedině za předpokladu, že by přišla super nabídka na některého z našich talentovaných fotbalistů. Musela by být taková, aby nám výrazně pomohla po ekonomické stránce,“ tvrdí.

Kouč Zbrojovky Tomáš Polách si Pernicův návrat pochvaluje. „Když Luďa v Brně v prvním mužstvu začínal, tak jsme spolu ještě hráli. Má za sebou skvělou kariéru. U nás by se teď měl stát lídrem týmu, který nám pomůže s organizací hry. Jeho přednostmi jsou klid a přehled,“ uvedl na adresu staronové akvizice.

V přípravě požaduje po svých svěřencích větší agresivitu v osobních soubojích a rychlejší reakci na odražené míče. „To jsou věci, v nichž jsme na podzim zaostávali. Na jaře chceme předvádět mnohem svižnější fotbal,“ plánuje Polách.

Svěřil se, že o premiérovém jarním mistrovském utkání jeho mužstva na hřišti druhé Dukly Praha, které první březnový víkend hodně napoví o postupových ambicích obou týmů, prozatím nepřemýšlí. „Momentálně se soustředím na každý trénink. Jsem rád, když to při něm na hřišti žije. Pak budeme chtít odehrát kvalitní přípravné zápasy. Jdeme postupně, to další přijde až poté,“ tvrdí trenér Brna.

Fotbalisté Zbrojovky se zúčastní zimní Tipsport ligy, ve skupině narazí na slovenské Zlaté Moravce (17. 1.), Zlín (20. 1.) a Skalicu (23. 1.). V dalších přípravných utkáních nastoupí proti Hodonínu, Žilině, Púchovu, Komárnu a béčku Olomouce.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.