Hlavní obsah

Dukla - Ústí 5:0Trpká Jarolímova premiéra, jeho tým oslabení na Julisce neustál

Praha
Aktualizováno

Soutěžní debut na lavičce Severočechů si trenér David Jarolím představoval rozhodně jinak. Po podzimní části třetí Ústí nad Labem schytalo na úvod jara tvrdý direkt na hřišti Dukly. Pražané svého soupeře v dohrávce 13. kola fotbalové Fortuna Národní ligy porazili vysoko 5:0, když se postupně prosadili Souček, Chlumecký, Kozel, Fábry a Doumbia. Severočeši hráli od 14. minuty v deseti bez vyloučeného Glöcknera, který fauloval unikajícího Hadaščoka. Dukla se díky vysoké výhře posunula na šestou pozici se ztrátou jediného bodu právě na páté Ústí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Roman Skuhravý během utkání 3. kola MOL Cupu na Slavii.

Článek

Konec první čtvrthodinky byl pro hosty kritický. Glocknerovo vyloučení ihned zaplatili úvodním Součkovým gólem. Dukla do přestávky své vedení zvýšila, po přestávce se trefil také David Kozel, syn bývalého kouče týmu z Julisky. Ústí si nakonec odvezlo nepopulárního bůra...

„Zlomovým momentem bylo vyloučení. Začali jsme přitom aktivně a dobře. Šanci jsme bohužel neproměnili, hned po vyloučení jsme pak inkasovali. Dukla je kombinační mužstvo, hrálo jí to do karet. Pak už byl pro nás zápas strašně těžký... Hlavně se teď musíme připravit na pátek, kdy hrajeme další utkání," vylíčil trenér David Jarolím pro ČT sport.

„Jsem spokojený. Důležité je, že jsme vstoupili do jara vítězně. Měli jsme přitom obrovské problémy se sestavou. Chybělo nám šest stabilních hráčů, ale dokázali jsme je zastoupit," cení si domácí kouč Roman Skuhravý.

13. kolo druhé fotbalové ligy:
Dukla Praha - Ústí nad Labem 5:0 (2:0)
Branky: 15. Souček, 24. Chlumecký, 57. Kozel, 66. Fábry, 84. Doumbia. Rozhodčí: Szikszay - Kotalík, Volf. ŽK: Faleye, Kovernikov, Fábry - Tvrdoň, Bílek. ČK: 13. Glockner (Ústí nad Labem). Bez diváků.

Reklama

Související témata: