Hlavní obsah

Uhrin o situaci v Příbrami: Doufám, že další stávka nebude

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram po podzimu vládne druhé fotbalové lize, ovšem prožívá krušnou zimu. Místo toho, aby Středočeši co nejlépe zbrojili na případný útok na postup mezi tuzemskou elitu, otřásla jejich přípravou stávka. Hráči odmítli na skoro dva týdny trénovat kvůli tomu, že nedostávali výplaty. Vynechali i dva přípravné zápasy. „Doufám, že nám to nebude chybět, každý teď trénuje naplno,“ líčí v rozhovoru pro Sport.cz nový příbramský trenér Dušan Uhrin mladší, který v zimě nahradil Marka Nikla s Tomášem Zápotočným, již převzali prvoligové České Budějovice. Uhrin se svými spolupracovníky mužstvo přetváří.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dušan Uhrin mladší.

Článek

Máte bohaté zkušenosti z Rumunska, kde jste několikrát působil, ale takovou stávku jste asi nezažil ani tam, že?

Máte pravdu, nezažil jsem situaci, že bychom se vůbec nescházeli. V Rumunsku se hráči taky šprajcli, ovšem byli jsme i tak všichni na hřišti a nějakým způsobem jsme trénovali. Ale situace v Rumunsku je jiná, tam ti hráči mají minimálně pětkrát vyšší platy než tady a nezatěžují je sociální a zdravotní pojištění, daně. To vše za ně platí klub.

Dovedu si představit, že někteří hráči v kabině Příbrami v minulých týdnech třeba urputně sháněli peníze na nájem...

Dost pravděpodobně, ale nechci za nikoho mluvit.

Jaká je momentálně pracovní morálka vašeho týmu?

Ta je teď normální. Každý trénuje naplno, nemyslím si, že by někdo nechtěl. Přes veškeré problémy se přes to hráči přenesli a trénují zodpovědně.

Tušíte, zda hráči dostali už všechny peníze, které jim klub dlužil?

Upřímně říkám, že přesně nevím, kdo co dostal. Musel byste se zeptat přímo hráčů. Nerad o tom mluvím, protože do jejich kont nevidím.

Vám výplata chodí, nebo máte nějakou dohodu s šéfem klubu panem Starkou?

Nezlobte se, o tom nechci mluvit, ale žádnou dohodu nemáme.

Jak byste aktuální situaci popsal?

Musím to vzít od začátku. Odešlo nám sedmdesát pět procent lidí ze zálohy, Čermák, Musil, Osmančík jsou pryč, odešli ještě další dva, co pravidelně nehráli. Kádr se změnil, musíme mužstvo stabilizovat, dotvořit. Příprava začala normálně, pak hráči kvůli finančním problémům stávkovali. Nějakých dvanáct dní měli odpočinek, trénovali trochu individuálně. Doufám, že nám ty dva týdny nebudou chybět.

Přímák s Jiřím SaňákemVideo: Sport.cz

Cítíte, že tréninkový výpadek se na hráčích projevuje?

To ukáže až soutěž. Ale jak už jsem zmínil, hráči teď trénují normálně, jsou zodpovědní a chovají se normálně. Doufám, že už další stávka nepřijde. A zároveň věřím, že první utkání jara příští víkend s Karvinou zvládneme.

Příbram figuruje na prvním místě v druholigové tabulce. Panuje v klubu odhodlání i přes veškeré problémy postoupit do ligy?

Odhodlání je jedna věc, druhou je pak to, aby vše klapalo tak, jak má. Musíme nahradit tři záložníky, kteří odešli. Wágner, jediný starší hráč v týmu, taky ještě netrénuje naplno. Máme mladé kluky, hodně jich je kolem devatenácti let. Pracujeme s nimi intenzivně na různých systémech a doufám, že vše vstřebávají. Vše ukáže až mistrák. V přípravě jsme nehráli špatná utkání, ale pokaždé jsme udělali nějakou chybičku. Možná některé situace na hřišti podceňujeme. Tohle musíme vychytat a poprat se s tím.

Naplňuje vás práce v Příbrami?

Po dlouhé době jsem v Česku (český klub převzal po pěti letech - pozn. aut.). Baví mě to. Když jsem na hřišti, práce mě naplňuje, v tom není z mé strany jediný problém. Musím také říct, že mám dobré spolupracovníky. Jsou tu se mnou Roman Bednář a Jakub Krištofek, kterého jsem si vzal z osmnáctky z Bohemky, protože jsem věděl, že budeme pracovat s mladými kluky. Radek Sňozík trénuje gólmany a David Ziopulos je kondičním trenérem.

Reklama

Související témata: