Hlavní obsah

Olomouc B - Dukla 2:2Vedoucí tým druhé ligy Líšeň gólem v nastavení prohrála na hřišti Táborska

Aktualizováno

Fotbalisté vedoucí Líšně prohráli v 9. kole druhé ligy gólem v nastavení na hřišti Táborska 0:1 a poprvé v sezoně nebodovali. Pražská Dukla navzdory oslabení remizovala na půdě olomouckého "béčka" 2:2. Sparťanská rezerva porazila doma Opavu 1:0. Poslední Vlašim si doma poradila s předposlední Slavií B 3:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Dukly Praha Petr Rada.

Článek

Utkání Táborska s Líšní směřovalo k bezbrankové remíze, jenže v první minutě nastavení uviděl červenou kartu hostující Jeřábek a Plachý z nařízené standardky vystřelil Jihočechům tři body. Vítězný debut na jejich lavičce prožil trenér Nádvorník.

V úvodních 21 minutách padly v Olomouci tři branky. Domácí poslal do vedení Šíp, za dejvický celek srovnal Piroch. Sigmě však rychle vrátil náskok Jakub Matoušek. Od 62. minuty dohrávali svěřenci trenéra Rady bez vyloučeného Holiše, přesto však zásluhou Matějky získali alespoň bod. Hanáci nevyhráli čtvrté kolo po sobě a v neúplné tabulce jsou pátí, Pražanům patří 11. příčka.

O vítězství Sparty B rozhodl ve 22. minutě Fortelný. Tým kouče Horňáka zvítězil po třech prohrách a posunul se na 12. místo. Slezané nebodovali po čtyřech kolech a jsou sedmí.

Ve Vlašimi se diváci všech branek dočkali v úvodním dějství. Za domácí se v rozmezí 24. až 35. minuty prosadili Smejkal, Svoboda a Suchan, za hosty snížil Beran.

9. kolo druhé fotbalové ligy
Sigma Olomouc B - Dukla Praha 2:2 (2:1)
Branky: 9. Šíp, 21. J. Matoušek - 18. Piroch, 74. Matějka. Rozhodčí: Černý - Dresler, Mikeska. ŽK: Grygar - Piroch, Kim Sung-pin, Peterka. ČK: 62. Holiš (Dukla). Diváci: 330.
Sparta Praha B - Opava 1:0 (1:0)
Branka: 22. Fortelný. Rozhodčí: Ulrich - Hurych, Mojžíš. ŽK: Vitík, Horák, Vydra - Rychlý. Diváci: 488.
Táborsko - Líšeň 1:0 (0:0)
Branka: 90.+2 Plachý. Rozhodčí: Radina - Pfeifer, Šafránková. ŽK: Babacar - Machalík, Čermák. ČK: 90.+1 Jeřábek (Líšeň). Diváci: 513.
Vlašim - Slavia Praha B 3:1 (3:1)
Branky: 24. Smejkal, 33. Svoboda, 35. Suchan - 39. Beran. Rozhodčí: Kotala - Bureš, Kotík. ŽK: Horský, Heppner, Halinský - Kopáček, Singhateh, Trédl. Diváci: 452.

Reklama

Související témata: