Hlavní obsah

West znovu končí. Vítkovice povede za záchranou dosavadní asistent

Vítkovice

Spojení trenéra Romana Westa a druholigových Vítkovic zdá se nefunguje. Po loňském předčasném konci, kdy Westa po sedmi porážkách v řadě vystřídal Martin Pulpit, končí výrazně dříve na lavičce i v této sezóně. Po šesti úvodních utkáních bez jediné výhry vystřídal Westa ve funkci hlavního trenéra dosavadní asistent Lubomír Adler.

Foto: MFK Vítkovice

Ilustrační foto

Článek

„Je mi z toho těžko, protože z trenérského pohledu tohle není vůbec příjemné," přemítal nad dvěma předčasnými konci West, jenž v klubu zůstává na pozici sportovního ředitele. „Ale důvod mého odvolání byl logický. Za prvních šest kol jsme třikrát remizovali, třikrát prohráli, z toho dvakrát vysoko. Chybí nám herní pohoda i výsledky," připustil West.

Vedení Vítkovic nejprve hledalo náhradu mezi volnými trenéry, nakonec si ale pláclo s dosavadním asistentem Adlerem, který byl už v tu chvíli na odchodu od A-týmu. Pomáhat mu bude někdejší asistent současného kouče Baníku Radima Kučery ve Znojmě Roman Vojvodík.

Plusů bylo více

„Dostali jsme se do situace, kdy jsem se rozhodoval, zda zůstat, nebo se věnovat jenom mládeži. Rozhodování to nebylo jednoduché, přemýšlel jsem, zda to má vůbec smysl. Protože ta změna není zase až tak velká," připomněl Adler. „Nakonec bylo těch plusů více, včetně možnosti spolupracovat s Romanem Vojvodíkem," dodal.

Změny v realizačním týmu nejsou jediné, které se v reprezentační přestávce v předposledním týmu druhé ligy udály. Klub posílil krajní záložník Tomáš Vasiljev ze Slovácka, obránce Martin Motyčka z Třince a k týmu se po desetidenním vyřazení z kádru vrátil útočník Vladimír Mišinský. „Jsem v kabině dva týdny a přijde mi, že atmosféra v týmu je dobrá. Máme chuť vyhrávat a zvednout se," upozornil Vasiljev.

První šanci pod vedením nového trenérského dua budou mít Vítkovice v pondělí 11. září, kdy doma hostí Táborsko. „Tím, že jsem byl součástí mužstva už předtím vím, že parta i tréninková morálka je tady dobrá. Potřebujeme do kabiny fouknout trochu čerstvého kyslíku, konečně uspět v zápase a od toho se odrazit," řekl nový kouč Adler.

Reklama

Související témata: