Hlavní obsah

Chrudim - Dukla 1:1Za minutu vyrovnáno, Červenka trefil bod. Vlašim už je druhá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva góly minutu po sobě určily konečné skóre. Fotbalisté Chrudimi a Dukly si v 18. kole Fortuna Národní ligy rozdělili po bodu za remízu 1:1. Vlašim venku porazila v souboji o druhé místo Líšeň 3:1. Opava má první jarní body, doma porazila předposlední Třinec 3:0. Prostějov nebodoval ani ve druhém jarním zápase, Ústí podlehl 0:2.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Dukly Praha Filip Rada.

Článek

Východočeši navázali na předchozí cenný skalp Vlašimi a do zápasu s Duklou vstoupili dobře, když se ve 22. minutě ujali vedení. Skóre otevřel Jan Řezníček. Hned o minutu později vyrovnal Marek Červenka, nová posila Pražanů z Vlašimi. Ve druhém dějství už gól nepadl a oba týmy si připisují do tabulky bod.

"Většina kádru je delší dobu pohromadě. Trojice nováčků David Breda, Marek Červenka a Michal Reichl zapadla dobře. Jsou to hráči, kteří už něco odehráli. Teď potřebujeme, aby nám pomohli v soutěži," avizoval na startu jara Bohuslav Pilný, trenér Dukly.

Bývalý hráč Slavie a bratr hokejového reprezentanta Romana Červenky ho v Chrudimi poslechl...

Vlašimi zvítězila na hřišti Líšně 3:1. Hosty poslal do vedení Jan Suchan, který se trefil i ve třetím jarním zápase. Druhou trefu přidal Tomáš Rigo a v závěru vykřesal naději pro domácí snižujícím gólem Jakub Černín. Krátce poté však vrátil Vlašimi dvougólový náskok John Solomon a bylo definitivně rozhodnuto. Vlašim se posunula na úkor Líšně na druhou pozici díky lepšímu skóre.

Opava porazila na domácím hřišti zachraňující se Třinec 3:0 a slaví zisk prvních bodů v jarní části. Po předchozí prohře s Vyškovem se tentokrát radovala, o výhře Slezanů rozhodl ve druhém poločase Tomáš Rataj. Další dva góly pak přidali Denis Darmovzal a Jan Kadlec. Opava se v tabulce posunula na šesté místo, Třinci jarní premiéra nevyšla a zůstává předposlední.

Prostějov podlehl Ústí nad Labem 0:2. Rozhodující gól duelu vstřelil v nastaveném čase prvního poločasu Ladislav Krobot, v závěru pak hosté přidali druhý pojišťující zásah. Zatímco Severočeši mají čtyři jarní body, Prostějov po prohře v Brně padl i doma a je letos stále bez bodu.

18. kolo druhé fotbalové ligy:
Chrudim - Dukla Praha 1:1 (1:1)
Branky: 22. Řezníček - 23. Červenka. Rozhodčí: Machálek - Antoníček, Lakomý. ŽK: Juliš - Kovernikov, Konan. Diváci: 700.
Líšeň - Vlašim 1:3 (0:1)
Branky: 84. Černín - 22. Hošek, 73. Rigo, 85. Solomon. Rozhodčí: Švagr - Pochylý, Poživil. ŽK: Otrísal, Málek, Zikl - Icha, Rigo, Suchan. Diváci: 640.
Prostějov - Ústí nad Labem 0:2 (0:1)
Branky: 45.+1 Krobot, 90.+3 Čítek. Rozhodčí: Ulrich - Matoušek, Hádek. ŽK: Urbanec, Schaffartzik, Kušej - Krobot. Diváci: 436.
Opava - Třinec 3:0 (0:0)
Branky: 60. Rataj, 73. Darmovzal, 83. Kadlec. Rozhodčí: Raplík - Melichar, Bureš. ŽK: Foltyn, Bolf. ČK: 90.+1 Bolf (oba Třinec). Diváci: 1408.

Reklama

Související témata: