Hlavní obsah

Jihlava - Brno 0:3Zbrojovka uhání za postupem, poprvé se trefil host ze Slavie

Aktualizováno

Druhá nejvyšší soutěž jim je malá, uhánějí za návratem mezi elitu. Fotbalisté Zbrojovky Brno v 18. kole Fortuna Národní ligy zvítězili v Jihlavě 3:0. Hosté šli do vedení v prvním poločase díky brance Blechy. Po pauze se jejich vedení zvýšilo díky vlastní brance Lacka a vítězství pečetil z penalty Řezníček. Lídr má před víkendem náskok 12 bodů na druhou Líšeň.

Foto: fczbrno.cz

Filip Blecha ze Zbrojovky Brno během utkání s Jihlavou.

Článek

Válel ve Vlašimi, v lednu ho koupila Slavia. V únoru však Filip Blecha hned zamířil na hostování do Brna. Posila Zbrojovky si v Jihlavě připsala vítězný gól.

"Se spoluhráči v útoku se mi hraje dobře. Konkurence je velká, zvlášť když jsme první a cílíme na ligu, při takových ambicích je široký kádr důležitý. Vpředu máme Řezňu, což je vyloženě gólový hráč, nejlepší střelec, za kariéru už dal gólů hodně. Všechno by mělo směřovat na něj, centry, situace ve vápně, on je zakončovatel. Dokáže si poradit," líčí Blecha pro klubový web.

Utkání na Vysočině jeho slova jen potvrdilo. Po změně stran si dal vlastní gól Lacko, skóre uzavřel z penalty Řezníček. Třiatřicetiletý útočník je s 12 trefami nejlepším střelcem soutěže. Jihlava nevyhrála páté kolo po sobě, po čtyřech zápasech nebodovala a zůstala jedenáctá.

18. kolo druhé fotbalové ligy:
Vysočina Jihlava - Zbrojovka Brno 0:3 (0:1)
Branky: 34. Blecha, 62. vlastní Lacko, 76. Řezníček z pen. Rozhodčí: Kvítek - Novák, Černoevič. ŽK: Křivánek, Tureček, Belaid - Ševčík, Hlavica. Diváci: 593.

Reklama

Související témata: