Hlavní obsah

Zbrojovka chce být za rok zpátky. Fanoušky si získáme jen dobrými výsledky, ví Klusáček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

S výrazně obměněným kádrem se touží v nejkratší možné době vrátit mezi elitu. Fotbalisté Brna, kteří udrželi kanonýra Řezníčka, ale přišli o talentovaného záložníka Ševčíka, jenž odešel do Sparty, vyhlásili po pádu do druhé ligy postupový cíl.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Kouč Brna Luděk Klusáček povede Zbrojovku k návratu do nejvyšší soutěže.

Článek

„Je to jednoznačně naše priorita," potvrdil nový sportovní manažer Zdeněk Psotka. Zbrojovku po jarním sestupu opustili i hostující borci Souček, Tijani, Falta či Blecha. Smlouvu klub neprodloužil Hrabinovi, Matejovovi, Hlavicovi, Rogožanovi či Nečasovi.

„Kádr pro novou sezonu jsme skládali docela hekticky. Snad se nám to ale povedlo. Hlavně do ofenzívy jsme přivedli různé typy hráčů včetně několika nadějných mladíků. Vzadu se ale budeme zřejmě snažit ještě posílit. Přestupní okno je ještě nějakou dobu otevřené," připomněl.

Brněnský dres bude nově oblékat ofenzivní záložník či útočník Potočný, který přichází na hostování z Českých Budějovic. Útočnou sílu Zbrojovky by měli podpořit také mladíci Kronus s Gaszczykem, které do moravské metropole zapůjčila Plzeň. Dolaďuje se i přestup dalšího středopolaře Smejkala z Jablonce.

Defenzívu vyztuží zkušený stoper Toml, který přišel ze slovenských Zlatých Moravců, a krajní bek Nový, jenž bude v Brně hostovat z Bohemians 1905. Z hostování ve Vyškově se vrátil Jambor a příležitost v prvním mužstvu dostávají i další odchovanci Hamza, Toman či Kopr. „Chceme mladé hráče postupně do týmu zapracovávat," tvrdí kouč Luděk Klusáček.

Hráčem Zbrojovky je stále i rychlonohý nigérijský záložník Alli. „Má u nás pořád platný kontrakt. Pro úvodní druholigové zápasy však s ním nepočítáme. Měl lehce zraněná třísla, a navíc je v jednání jeho přestup do zahraničí. Zatím jsme však nenašli shodu na finanční náhradě," prozradil Psotka.

V přípravě Brňané třikrát zvítězili, jednou remizovali a v generálce utrpěli jedinou porážku s Prostějovem. Do druhé ligy vstoupí v pondělí v 17.30 h domácím duelem s Vlašimí. „Ta má v týmu hodně hostujících slávistů. Předvádí dynamický a živý fotbal. Pro diváky by to mohlo být hezké utkání. Chceme postoupit, a tak bychom si neměli dovolit žádné zaváhání," předsevzal si Klusáček.

Postrádat bude zraněného středopolaře Pachlopníka. „Chybět bude i stoper Šural, jenž se teprve nedávno zapojil po dlouhodobém zranění do tréninku," informoval trenér.

Začátek Fantasy ligy se blíží

V sobotu startuje Fortuna liga! Už máte svůj tým? Vytvořte si ho a hrajte zdarma o zajímavé ceny na Sport.cz.

Brněnský klub prozatím nechce komentovat chystanou změnu vlastníka klubu. Jasněji by mělo být začátkem příštího týdne. Odchod dosavadního majitele Zbrojovky Václava Bartoňka požadovala koncem května po sestupu týmu z první ligy rezolutně část brněnských fandů.

„Dobře vím, že nálada mezi brněnskými příznivci nebyla na konci uplynulé sezony dobrá. Nebylo ani divu. Je jasné, že získat si je zpět na naši stranu můžeme jen dobrými výsledky. Věřím, že noví hráči, kteří nejsou sestupem zatíženi, nám k nim hodně dopomohou," uvítal by Klusáček.

Reklama