Hlavní obsah

Zbrojovka začala i s Řezníčkem, ale bez Ševčíka. Kouč Klusáček přivítal tři nové tváře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pondělí premiérově vstoupil do brněnské kabiny a vedl první trénink. Šestapadesátiletý kouč Luděk Klusáček se ujal fotbalistů Zbrojovky s cílem vrátit je hned po roce zpátky mezi elitu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Luděk Klusáček na archivním snímku v době, kdy vedl pražské Bohemians

Článek

„Samozřejmě že se s tím naprosto ztotožňuju. Mrzí mě, že Brno nezastavilo na jaře sestupnou tendenci a skončilo to až pádem do druhé ligy. Jde o fotbalové město, naší jednoznačnou ambicí bude postup. Na novou výzvu se už těším," svěřil se Klusáček, který v minulosti vedl v nejvyšší soutěži Bohemians 1905 a Jihlavu.

Musí se už obejít bez talentovaného záložníka Ševčíka, jenž přestupuje do mistrovské Sparty. Po skončení hostování odešli také Tijani, Falta (oba Plzeň), Blecha (Slavia) či Souček (Sparta). Smlouva vypršela Hlavicovi, Nečasovi, Rogožanovi a Matejovovi.

„Kádr dozná velkých změn. Jádro týmu ale zůstává. Je to navíc šance přivést teď na uvolněná místa nové fotbalisty. Poohlížíme se zejména po ofenzivních typech hráčů, protože je dost pravděpodobné, že ve druhé lize budeme převážně dobývat soupeřovy obrany," očekává někdejší Bílkův asistent u národního mužstva.

Ve Zbrojovce s největší pravděpodobností zůstane s devatenácti góly druhý nejlepší střelec uplynulého ročníku první ligy Jakub Řezníček. „Několik klubů z nejvyšší soutěže mě oslovilo a poptávalo se, zda bych k nim nešel. Nedávalo mi to ale velký smysl. Pokud nepřijde nějaká lukrativní nabídka z ciziny, jsem připravený pomoct Brnu k návratu do ligy," tvrdí Řezníček.

Klusáček je za to rád. „Mít tak kvalitního zakončovatele v mužstvu je pochopitelně obrovské plus. Vynasnažíme se k němu přivést ještě jednoho klasického útočníka," prozradil.

Novými tvářemi ve Zbrojovce jsou prozatím sedmadvacetiletý obránce Martin Toml, který naposledy působil ve Zlatých Moravcích, a čtyřiadvacetiletý záložník Michal Vrána z Bohemians.

„Tam se příliš neprosadil. Znám ho dobře, věřím, že má potenciál," míní Klusáček. Na zkoušku přišel také dvaadvacetiletý nigerijský stoper Timi Atiki Egbe z druholigové slovenské Rače. „Další várka nových hráčů by měla dorazit zhruba do týdne, další pak po uzavření kádrů prvoligových celků," plánuje trenér.

Fotbalisty Zbrojovky čeká v rámci přípravy pět přátelských duelů. Utkají se se třemi slovenskými mužstvy Dunajskou Stredou (24. 6.), Púchovem (1.7.) a Banskou Bystricou (5. 7.). Pak ještě změří síly 8. července s druholigovou polskou Termalicou a v generálce před startem druhé ligy o týden později s Prostějovem.

Reklama