Hlavní obsah

Zbrojovka přetlačila zachraňující se Ústí. Důležitá výhra, těší Dostálka čtrnáctibodový náskok

Nepředvedli nijak oslnivý výkon, ale zachraňující se Ústí nad Labem 2:1 zdolali a opět se přiblížili návratu mezi elitu. Brněnští fotbalisté navýšili díky zaváhání druhé Vlašimi náskok v čele druholigové tabulky na komfortních čtrnáct bodů.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Radost fotbalistů Brna z gólu proti Ústí nad Labem.

Článek

„O remíze Vlašimi s béčkem Sparty kluci už při příchodu na hřiště věděli. Měli to asi trochu v hlavách. Vzhledem k náročnému programu posledních týdnů nám navíc chybělo víc lehkosti. Úvodních třicet pět minut jsme nehráli moc dobře. Před pauzou jsme ale přidali a dvěma slepenými góly jsme Ústí přetlačili," libuje si kouč Zbrojovky Richard Dostálek.

Ve druhé půli ale jeho tým třetí branku nepřidal, a naopak necelou čtvrthodinu před koncem severočeský tým snížil. Dva a půl tisíce brněnských fanoušků v závěru trnulo, aby jejich mužstvo nepřišlo o vítězství. „V další ústecké šanci nás podržel brankář Berkovec. Nemělo by se nám stávat, aby nás soupeř ke konci dostal pod tlak. Vycítil šanci. Nakonec to byla ubojovaná, avšak pro nás nesmírně důležitá výhra. Jsme za ni hrozně rádi," oddechl si Dostálek.

Také autor vedoucího gólu Zbrojovky Adam Fousek byl spokojený především s tříbodovým ziskem. „Cesta, po které jsme k němu došli, však nebyla podle našich představ. Měli jsme být na hřišti dominantnější. Jenže nám chybělo víc přesnosti. Naštěstí jsme se před přestávkou dvakrát trefili, což rozhodlo o našem vítězství. Ve druhé půli to byl už spíš boj. A obdrženou brankou jsme si zápas zbytečně zkomplikovali," uvědomuje si Fousek, jenž skóroval hlavou po rohovém kopu. „Ševčík ho kopl fantasticky," chválí mladého parťáka.

Už v neděli dopoledne čeká Brňany další náročné střetnutí v Praze na hřišti sparťanského béčka. „Uděláme maximum, abychom ho zvládli. Výhra by nás zase o kousek první lize přiblížila," ví dobře Fousek.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

EURO 2024 v Německu

Mistrovství Evropy ve fotbale se odehraje v deseti německých městech od 14. června do 14. července 2024. Chybět nebude ani český národní tým pod vedením nového trenéra Ivana Haška, v základní skupině F se Češi střetnou s Portugalskem, Tureckem a Gruzií.