Hlavní obsah

Zbrojovka s novým koučem Křížem už zabrala. K výhře nad Jihlavou pomohl i veterán Štepanovský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Změna trenéra pomohla. Brněnští fotbalisté s novým koučem Lukášem Křížem na lavičce zdolali v utkání 23. druholigového kola na svém stadionu Jihlavu 1:0 a připsali si první vítězství od začátku listopadu. Plný bodový zisk jim zajistil pět minut před koncem záložník Denis Granečný.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Fotbalisté Zbrojovky se radují v druholigovém zápase s Jihlavou z vítězného gólu.

Článek

„Nejprve jsem chtěl přihrát nabíhajícímu Alijagičovi, ale nakonec jsem se rozhodl vzít to na sebe. Vypálil jsem na zadní tyč a naštěstí balon zapadl do sítě. Jsme za ubojované vítězství hrozně rádi, strašně moc jsme ho už potřebovali. Šli jsme mu víc naproti než Jihlava,“ radoval se šťastný Granečný.

Ocenil přínos nového trenéra Kříže. „Vlil do nás obrovskou energii. Strašně moc jsme to už chtěli urvat. Vítězný pokřik jsme si v kabině pořádně užili. Už jsem si ho ani pořádně nepamatoval. Ale Kuba Šural nás vedl,“ usmíval se. „Snad se od této výhry odpíchneme k trvale lepším výsledkům,“ doufal.

Kříž, který v pondělí nahradil odvolaného Tomáše Polácha, povýšil k druholigovému mužstvu Brna od divizního béčka, s nímž vedl s devítibodovým náskokem tabulku skupiny D. „Snažil jsem se přenést vítězné naladění i na kluky z áčka, které dobře znám. Povedlo se. Zápas odpracovali na sto procent, a nakonec byli odměnění rozhodujícím gólem,“ potěšila ho vítězná premiéra.

Nad nabídkou převzít brněnské fotbalisty v mimořádně složité situaci neváhal. „Když ta příležitost přišla, snažím se jí využít,“ svěřil se Kříž. Do základní sestavy postavil i šestatřicetiletého veterána Petera Štepanovského, který se do mužstva vrátil po téměř dvou letech. V této sezoně působí v rezervě Zbrojovky jako hrající asistent.

„Okamžitě po jmenování mě to napadlo. Peter je stále výborný fotbalista a velký hecíř. Také on přispěl k tomu, že jsme duel s Jihlavou zvládli,“ tvrdil Kříž.

Na brněnskou lavičku usedl i sportovní manažer Zbrojovky Zdeněk Psotka. „Jsme hrozně rádi, že nový impuls zafungoval. Lukáš Kříž i asistent Marek Zúbek Zbrojovku milují a dělají pro ni maximum. Je to obrovská úleva, že jsme se vzdálili sestupovým příčkám a můžeme zase pracovat aspoň trochu v klidu. Stále jsme ovšem v hodně nekomfortní situaci. Potřebujeme výher víc,“ má jasno.

Cení si, že Brňany v závěru střetnutí vydatně podpořili fanoušci, kteří na tým v poslední době zanevřeli. „Děláme všechno pro to, aby se co nejrychleji vyřešily vlastnické záležitosti, aby nás naši příznivci zase normálně povzbuzovali,“ uvedl Psotka v narážce na avizované dokončení převodu majoritního podílu akcií od dosavadního většinového majitele klubu Václava Bartoňka výkonnému řediteli investiční společnosti Portiva Pavlu Svoreňovi.

Reklama