Hlavní obsah

Chelsea se trápí i pod Lampardem, expert kritizuje ostudnou ofenzivu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dostávají facku za fackou. Fotbalisté Chelsea již více než měsíc nepoznali chuť vítězství, spadli do dolní poloviny ligového pelotonu a renomé si nespravili ani v úvodním čtvrtfinále Ligy mistrů. Na hřišti Realu Madrid zaslouženě prohráli 0:2 a v úterní odvetě na domácí půdě je čeká velmi obtížná výzva. „Na Stamford Bridge se mohou stát výjimečné věci. Musíme věřit,“ burcuje manažer Frank Lampard, který tak odešel poražen i ze druhého utkání na lavičce Chelsea v roli dočasného kouče. Navíc, podobně jako o víkendu proti Wolverhamptonu (0:1), jeho svěřenci nedokázali skórovat.

Foto: Juan Medina, Reuters

Kouč Chelsea Frank Lampard při utkání s Realem.

Článek

Vzhledem k tomu, že úspěch v Champions League je dost možná poslední šancí Chelsea, jak zachránit zpackanou sezónu, bije do modra oděná část Londýna na poplach. Vždyť Blues v zimním přestupovém období utratili za posily více než 350 milionů euro, citelná investice se ale zatím kompletně míjí účinkem.

„Mají opravdu talentované ofenzivní hráče, ale chybí mi jakékoliv pokusy o kombinaci v útočné třetině. U Realu je evidentní, že Vinícius a Benzema se na hřišti pravidelně hledají. U Chelsea to je naopak, nevzpomínám si, že by si João Felix a Raheem Sterling alespoň jednou přihráli," sepsul (ne)souhru útočné dvojky Blues bývalý útočník Chris Sutton.

TOP 10 nákupů Chelsea v sezoně 2022/2023

JménoVěkPřestupní částka (v milionech eur)Smlouva do
Enzo Fernández22121červen 2031
Wesley Fofana2180,4červen 2029
Mychajlo Mudryk2270červen 2031
Marc Cucurella2465,3červen 2028
Raheem Sterling2756,2červen 2027
Benoît Badiashile2138červen 2030
Kalidou Koulibaly3138červen 2026
Noni Madueke2035červen 2030
Malo Gusto (do konce sezony hostuje v Lyonu)1930červen 2030
Carney Chukwuemeka1818červen 2028

*zdroj: Transfermarkt.com

Anglický expert ještě coby aktivní hráč za Chelsea jednu sezónu nastupoval a na svém bývalém zaměstnavateli nenechal nit suchou. „Když byli na míči, působili dosti pomalu. Chyběl tam nějaký překvapivý moment. Se skórováním mají ale problém celou sezónu. V Premier League dal i Brentford více branek, než Chelsea. To je ostudné," přisadil si Sutton. „Pro Lamparda bude těžké tohle během pár dnů vyřešit," dodal poté.

Sluší se ale dodat, že utkání bylo značně ovlivněno vyloučením. Půl hodiny před koncem za stavu 1:0 pro Bílý balet zamířil předčasně pod sprchy bek Chelsea Ben Chilwell, jenž vyfasoval za stažení unikajícího Rodryga rovnou červenou kartu. V následném oslabení pak Chelsea inkasovala ještě jednou.

„Na výkon v deseti jsem hrdý. Nepřišlo mi, že by nás soupeř nějak zvlášť rozebral. Ukázali jsme kuráž," hledal Lampard pozitiva na neúspěšném představení svých svěřenců. „Trochu nás trápí nedostatek sebedůvěry. Hráči neví, jak moc dobří ve skutečnosti jsou. Když zapracujeme na mentální stránce věci, v domácí odvetě máme šanci uspět," věří bývalý skvělý záložník.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články