Hlavní obsah

Csaplár by mohl trénovat Pobřeží slonoviny

PRAHA

Trenér polského fotbalového Plocku Josef Csaplár je jedním z kandidátů na funkci trenéra reprezentace Pobřeží slonoviny. Deník Právo získal informaci od zdroje z firmy TANO-PS, která působí ve zmíněné africké zemi a má kontakty i na tamní svaz. Právě přes tento kontakt se dostal Csaplár mezi kandidáty. Český trenér by se údajně nabídce nebránil.

Foto: PRÁVO/Michaela Říhová

Fotbalový trenér Josef Csaplár.

Článek

Pobřeží slonoviny předvádělo na na nedávno skončeném mistrovství světa v Německu solidní výkony, ale ve skupině dokázalo porazit jen Srbsko a Černou Horu. Porážky s favorizovanými týmy Nizozemska a Argentiny znamenaly pro mužstvo stop v dalším průběhu turnaje a francouzský trenér Michel byl odvolán.

Třiačtyřicetiletý Csaplár potvrdil, že s funkcionáři z Pobřeží slonoviny jednal. "Nejdřív bylo asi třicet kandidátů, pak dvacet, patnáct, deset, pořád se to zužuje. Je to docela zajímavé, ale zatím jsem ve Wisle Plock a mám tady dost svých starostí," řekl dnes bývalý trenér Liberce a Slavie televizi Nova.

V užším výběru na uvolněné místo trenéra jsou společně s Csaplárem například bývalé hráčské hvězdy Ital Baresi nebo Němec Kohler, ale také trenér argentinských mistrů světa z roku 1978 Menotti. Místní tisk ovšem z kandidátů favorizuje Francouze Philippe Troussiera, jenž už národní tým kdysi vedl.

Reklama

Související témata: