Hlavní obsah

Další pocta pro kapitána Sparty. Krejčí se dostal do elitní společnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na Letné se těší velké oblíbenosti, vždyť v létě coby kapitán dovedl Spartu ke kýženému, 37. mistrovskému titulu. Ladislava Krejčího ale oceňují i jinde. Například v prestižním magazínu Forbes, který českého reprezentanta zařadil do výběru 30 pod 30 za rok 2023. Krejčí se v něm objevil jako již pátý fotbalista za jedenáct let jeho existence a vůbec první, působící v české lize.

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Trenér Sparty Praha Brian Priske a Ladislav Krejčí během přípravného utkání s FC Kodaň.

Článek

Forbes již jedenáctý rok po sobě vybral největší tuzemské osobnosti, které ještě neoslavily třicáté narozeniny a mění svět okolo sebe. Přičemž je jedno, jestli se živí herectvím, vědou, či modelingem. Nebo, podobně jako Krejčí, zatraceně obstojně kopou do míče.

Letenská modla se do výběru dostala, protože byla vůdčí postavou v (nakonec úspěšném) tažení Sparty za prvním ligovým triumfem od roku 2014. A to nejen díky tomu, že z pozice stopera nasázela třináct branek v devatenácti utkáních, a dva góly přidala i za národní tým v kvalifikaci na mistrovství Evropy. Krejčího ve výběru figuruje z toho důvodu, že byl vůdčí osobností Sparty. A to jak na hřišti, tak mimo něj. „Stal se pro tým výraznou a respektovanou oporou a v rozhodujících utkáních dokázal vstřelit góly, které Spartu dostaly do čela tabulky,“ stojí na stránkách Forbesu.

Levonohý obránce, původním povoláním defenzivní záložník, se stal teprve pátým aktivním fotbalistou v historii českého 30 pod 30. A vůbec prvním, který ve výběru figuruje, ačkoliv hraje v domácí soutěži. V roce 2019 Forbes do výběru zařadil Tomáše Vaclíka, tehdy hájícího branku španělské Sevilly. Na něj postupně navazovali Jakub Jankto (2020, Sampdoria Janov), Tomáš Souček (2021, West Ham) a Patrik Schick (2022, Bayer Leverkusen).

Mimochodem, příznivci kopané si na své mohli přijít již v roce 2017. Alespoň částečně. Tehdy se ve 30 pod 30 objevil odchovanec pražské Slavie Marcel Gecov. Bývalý mládežnický reprezentant, který si jednou zahrál i za A-mužstvo národního týmu, ale fotbalovou kariéru po sezoně 2015/16 ukončil a rovnýma nohama se vrhnul do podnikání, jemuž se věnuje dosud.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen