Hlavní obsah

Dlouhá cesta, dva tréninky a hurá na Spartu! Bylo to hektické, přiznal Žambůrek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádně ostrou premiéru v české lize prožil Jan Žambůrek za Liberec. Slovan posílil teprve v pátek a po pouhých dvou trénincích s novými parťáky nastoupil v základní sestavě proti úřadujícím mistrům z Letné. Se Spartou prohrál 0:2.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Victor Olatunji ze Sparty a Jan Žambůrek z Liberce.

Článek

Má za sebou několik pořádně perných dnů. „V pátek jsem vstával ve čtyři ráno a celý den jsem cestoval. Nevěděl jsem, že půjdu do základu hned od začátku, s trenérem jsme se o tom bavili jen lehce. Definitivně jsem se to dozvěděl den před zápasem. Za tu příležitost jsem však rád,“ přiznal 22letý záložník, jenž k Nise přišel v pátek na hostování do konce sezony z dánského Viborgu.

„Zvažoval jsem, jestli ho postavit už od první minuty. Poslední dvě utkání nehrál a předtím byl spíš střídajícím hráčem. Nejvíc v této sezoně hrál jeden poločas, takže bylo otázkou, jak se bude cítit. Ale věděli jsme, že je fotbalistou, který hrát chce. Udělal mi radost, že po dlouhé době vydržel celých devadesát minut a ani neuvadal. Ukázal své kvality a doufám, že takto bude pokračovat,“ přál si kouč Slovanu Luboš Kozel.

„Měl tam slušné věci, ale i nějaké chybičky, když několikrát ztratil míč, ale to se stane každému. Proti Spartě to není jednoduché. Ale týmu podle mě pomohl, pracovitosti tam bylo dost,“ zhodnotil Kozel, který Žambůrka trénoval už v mládežnické reprezentaci.

„Kvůli tomu mi Liberec dával největší smysl, protože jsem znal pana trenéra Kozla i nějaké kluky z mládežnických reprezentací. Třeba s Lukášem Červem se známe už ze Slavie,“ vysvětlil odchovanec sešívaných.

V české nejvyšší soutěži si odškrtnul až nyní premiéru, neboť už v sedmnácti letech zamířil z Edenu do Anglie do týmu druholigového Brentfordu. Tam se však příliš neprosadil. Po dvou letech odešel na hostování do třetiligového Shrewsbury. A v lednu minulého roku pak přestoupil z Brentfordu do Dánska. Po pěti letech se vrátil domů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Victor Olatunji ze Sparty Praha a Matěj Chaluš ze Slovanu Liberec

„Z české ligy mám pozitivní dojem, ale myslím, že lépe se mi bude soutěž hodnotit až po více odehraných zápasech. Ten první se mi hodnotí těžce. Vstoupili jsme do něj dobře, nějaké šance jsme si i vypravovali a dobře bránili standardky. Bohužel ve druhé polovině druhé půle se ukázala individuální kvalita Sparty. Ta nás potrestala za naše chyby,“ zhodnotil debut mezi českou elitou bývalý mládežnický reprezentant a pochválil autora obou gólů v dresu Sparty.

„Ukázal kvalitu, jeho příchod se hodně projevil. Hru Sparty určitě zlepšil,“ uzavřel Žambůrek.

Reklama

  0 : 2 AS Řím - Leverkusen 0 : 2 dohráno
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.