Hlavní obsah

Posila před Spartou. V Liberci bude z Dánska hostovat Žambůrek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po pěti letech se vrací do Česka. Liberec posílil před nedělním utkáním se Spartou Jan Žambůrek. Bývalý mládežnický reprezentant míří pod Ještěd na hostování z dánského Viborgu.

Foto: Pavel Jiřík ml., FAČR

Jan Žambůrek v dresu jednadvacítky zakládá útočnou akci.

Článek

Podle informací Sport.cz už je Žambůrek momentálně v Liberci a obě strany transfer aktuálně dolaďují. Zatím není jisté, zda bude moci 22letý záložník nastoupit už v neděli ve šlágru 7. kola proti mistrovské Spartě.

Žambůrek přestoupil z Česka do anglického druholigového Brentfordu už v 17 letech z pražské Slavie. Tam se však příliš neprosadil. Za Brentford odehrál celkem 29 zápasů. Po dvou letech odešel na hostování do třetiligového Shrewsbury. A v lednu minulého roku pak přestoupil z Brentfordu do dánského Viborgu.

„Premier League je sice nejlepší soutěž na světě, ale konkurence byla opravdu velká. Abych se dál rozvíjel, tak jsem cítil, že budu muset přestoupit. Měl bych zkvalitnit, popřípadě vytvořit konkurenci ve středu zálohy,“ vysvětlil tehdy Žambůrek. Za dánský tým odehrál 45 zápasů a vstřelil jeden gól.

Nyní zvýší konkurenci ve středu zálohy v týmu kouče Luboše Kozla, pod kterým již hrál v reprezentaci do 18 let. Teď na spolupráci mohou navázat. U Nisy se potká i s Lukášem Červem a Michalem Fukalou, s nimiž v červnu reprezentoval Česko na mistrovství Evropy hráčů do 21 let v Gruzii.

Reklama