Hlavní obsah

Do repre dáme celou Spartu, směje se Siegl. Je Sadílek nejlepším hráčem Letenských?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vystoupil ze stínu mladšího bratra Michala, který působí v nizozemském Twente. V letošní sezoně se šestadvacetiletému záložníkovi Lukáši Sadílkovi ve Spartě skutečně daří. „Je aktivní, má dobrou formu a podle rozhovorů si myslím, že je skromný. Váží si toho, že šel do klubu, kde se hraje o ty nejvyšší příčky,“ hodnotí hráče v pořadu Přímák webu Sport.cz legenda Sparty Horst Siegl.

Legendární kanonýr z Letné komentuje formu Sparty. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Sadílek přišel na Letnou v létě 2022 ze Slovácka a stal se důležitým hráčem základní sestavy. Středopolař je ve Spartě platný především svou aktivní hrou a při presinku, který vyžaduje dánský trenér Brian Priske. „Možná je to také tím, že se Spartě prostě daří. Jinak by třeba Sadílek tolik vidět nebyl," míní druhý host Přímáku, fotbalový redaktor webu Sport.cz Robert Neumann. „Ale je vidět, že to v sobě má a je hodně platný," dodává novinář.

Zlepšených výkonů si všiml také trenér reprezentace Jaroslav Šilhavý a povolal Sadílka na úvodní březnové duely kvalifikace o EURO 2024 proti Polsku a Moldavsku. „Jasně, dáme tam celou Spartu," smál se bývalý reprezentant Siegl ještě před zveřejněním nominace, protože v pořadu už dříve diskutoval s Neumannem o možnosti povolání Tomáše Čvančary. I na vytáhlého útočníka patřícího stále i do kádru jednadvacítky Šilhavý ukázal.

Sadílek si zkrátka o místo řekl. „Je to otázka hlavně na trenéra, jestli se mu bude hodit. Když ho porovnám třeba s Petrem Ševčíkem ze Slavie, tak jsou oba pro své týmy velice platní," uvedl už vážně majitel jedenácti ligových titulů se Spartou.

Reklama