Hlavní obsah

Dojemné loučení na hotelu a husí kůže. Slavii začínají časy bez Juráska, variant se nabízí víc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V pátek odpoledne na hotelové recepci požádal o pálky a se záložníkem Matějem Valentou si zahrál stolní tenis. Pro Davida Juráska to byla poslední partie ve fotbalové Slavii, v sobotu už s týmem na soustředění v Rakousku nebyl. Jak Sport.cz informoval v sobotu dopoledne, dynamický levý obránce míří za 14 milionů eur (334 milionů korun) do Benfiky Lisabon. Kluby očekávaný přestup zatím nepotvrdily, každopádně sobotní přátelák s Queens Parkem (3:0) slávisté odehráli už bez Juráska. Zatím jsou v přípravě stoprocentní: čtyři zápasy, čtyři vítězství.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha oslavují gól během utkání nadstavby Fortuna ligy ve skupině o titul s Bohemians.

Článek

Rohrbach (od našeho zpravodaje) - Jednoho po druhém obešel a pokaždé slyšel: „Hodně štěstí, kamaráde." David Jurásek v sobotu dopoledne naposledy svlékl slávistickou soupravu a vyrazil na zdravotní prohlídku do Portugalska.

„David na hotelu přišel za každým přímo do pokoje. U mě a Micka van Burena pobyl pět minut, doteď z toho mám husí kůži," vyprávěl záložník Lukáš Provod. „Přišel, viděl, zvítězil. Celý rok dokazoval, že je hráčem pro velký fotbal. Zasloužil si to, co dostal. Upřímně, není moc lepších angažmá."

Slavia teď rozjíždí novou éru bez Juráska, jenž se v Edenu za rok a půl vypracoval mezi důležité tváře. Po červnovém reprezentačním srazu měl v Rakousku individuální program a tým se vlastně rovnou začal učit hrát bez něj, slovácký patriot z Dolního Němčí nezasáhl ani do jednoho ze čtyř utkání.

„Davidovi to přeju, jsem za něj rád. Snad zůstane zdravý a využije šanci v Benfice na maximum. Má na to, aby mezi světovými hráči obstál. Věřím mu," vzkázal slávistický útočník Václav Jurečka.

Jak dál bez Juráska? Trenér Jindřich Trpišovský v Rakousku třikrát otestoval rozestavení s třemi stopery a proti Rakówu (2:1) hrál na levém beku teenager Mikuláš Konečný. Kdyby slávisté zůstali u čtyřky vzadu, nabízí se několik variant: Lukáš Provod, Oscar, Jan Bořil či Srdjan Plavšič, jenž kvůli tržné ráně na obličeji nedohrál páteční duel s Podbrezovou (4:1) a ze hřiště ho musela odvézt sanitka. Zranění se hojí nadějně, srbský krajní hráč už sledoval zápas s Queens Parkem přímo na stadionu v Rohrbachu. V černých brýlích a se strupy na tváři.

„Je důležité, abychom měli víc variant. Myslím, že bychom rozestavení s třemi stopery zkoušeli tak či tak. Kdyby David zůstal, hrál by levého halvbeka on. Je dobré mít víc možností, abychom mohli reagovat na jednotlivé situace," vykládal Provod po sobotní snadné výhře 3:0 nad druholigovým Queens Parkem. Mimochodem, zápas v horkém Rohrbachu mohli fanoušci pohodlně sledovat i ze sousedního koupaliště, stačilo si přinést deku na kopeček za plotem stadionu.

„S anglickými týmy se nehraje každý den, byla to nová a zajímavá zkušenost. Pro Queens Park to byl první přátelák, je v jiné fázi přípravy než my. Nepustili jsme ho skoro do ničeho a zaslouženě jsme vyhráli," popsal Provod. „Všechny přáteláky v Rakousku měly obrovskou úroveň a hodně nás prověřily, máme dobrý základ pro sezonu."

Slávistická mise v Rakousku skončí ve středu modelovým zápasem a příští neděli se v Edenu odehraje generálka s Dynamem Drážďany.

Reklama