Hlavní obsah

Další divoký zápas Slavie. Plavšič skončil na nosítkách, Masopust skóroval dělovkou z půlky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Kolem fotbalové Slavie je pořád živo. Po nevídané scéně s rozhodčími v nedělní partii s Rakówem (2:1) zaujal proti slovenské Podbrezové už ryze fotbalově Lukáš Masopust. Gólem z vlastní poloviny hřiště dal vzpomenout na trefu Patrika Schicka z posledního Eura. Na vše ale navázal nepříjemný moment v podobě zranění Srdjana Plavšiče. Srbského křídelníka musela odvézt sanitka. Sešívaní nakonec vyhráli vysoko 4:1 a v přípravě jsou zatím stoprocentní.

Foto: Martin Mls, Sport.cz

Zraněný fotbalista Slavie Srdjan Plavšič musel po střetu s hráčem Podbrezové opustit hřiště na nosítkách.

Článek
Fotogalerie

Aigen (od našeho zpravodaje) – „To je pech," vzdychli si fanoušci na tribuně stadionu v rakouském Aigenu, kde je český vicemistr na soustředění. Reagovali tak na incident z nastavení úvodního dějství, kdy po nešťastném střetu s protihráčem skončil na trávníku a v očividných bolestech zmíněný Plavšič, jenž se do Edenu vrátil po hostování v Baníku Ostrava.

Rozhodčí poločas okamžitě ukončil. Srbského křídelníka, který se v minulém utkání proti Haifě (2:1) blýskl parádním gólem, celou přestávku ošetřovali lékaři. Plavšič byl následně s krvavými šrámy na obličeji, náplastí na bradě a na nosítkách odvezen do nemocnice na rentgen.

„Srky má tržnou ránu, ale už na hřišti se ji povedlo zašít. Klobouk dolů před doktorem, který to tady zvládl. Budeme čekat na další informace a věříme, že Srdjan bude v pořádku," řekl po zápase slávistický asistent Jaroslav Köstl. Mluvčí klubu Michal Býček později na sociálních sítích informoval, že vyšetření v nemocnici další poranění neukázalo, Plavšič je zpět na hotelu a čeká ho klidový režim.

Necelých patnáct minut před nepříjemným momentem ale fanoušci Slavie jásali. Konkrétně po famózní trefě Lukáše Masopusta. Ten si celou akci vybojoval sám. Míče se zmocnil hluboko na vlastní polovině a vydal se směrem k pravé lajně. Mezitím si stylově přehodil skluzujícího protihráče a už se díval směrem k brance Podbrezové.

Zahlédl, že gólman Richard Ludha je daleko ze své brány. Naskytla se tak možnost k lobu, který zkušený 30letý fotbalista provedl parádně. Z hranice středové čáry napřáhl a míc skončil v síti. Pro Masopusta se jednalo o jeho druhou trefu v utkání, navíc dal vzpomenout na legendární gól reprezentanta Patrika Schicka z Eura v roce 2021 proti Skotsku.

„Byl to gól z kategorie borec na konec. Vzpomněl jsem si na Miňa Stocha, když jsme byli na soustředění v Dubaji, tenkrát dával podobný gól proti Šachtaru. Ivan Schranz pět minut před tou situací říkal na lavičce, že se to takhle dá sehrát. Možná to Lukáš zaslechl," usmál se Köstl. „Když se dostane do zápasu jako dneska, je schopný předvádět velké věci."

Slavia tak v rámci letní přípravy zažila další duel, který nabízel plno až neuvěřitelných věcí. Jistě si ještě vzpomenete na nedělní klání s Rakówem, kdy sudí po necelé čtvrthodině kvůli výroku jednoho z hráčů polského mančaftu zápas ukončili a odešli do šaten.

Kluby se následně dohodly, že budou pokračovat. Pískat šel licencovaný sudí z nižších soutěží, na lajny si stoupnul zástupce každého z protivníků. Za Slavii naskočil bek David Douděra, do druhé půle ho vystřídal náhradní brankář Jan Sirotník.

Slavia v přípravě ještě neprohrála. Raków porazila 2:1, stejně tak Haifu a Podbrezovou nakonec 4:1, když Slováci zazanamenali čestný úspěch až v nastavení druhého poločasu. Za Pražany se kromě Masopusta prosadili ještě Václav Jurečka a Matěj Jurásek. Premiéru si odbyla nová posila Nor Conrad Wallem. „Přiletěl před dvěma dny a zítra už zase odlétá na rozlučku s fanoušky. Chtěl ale být zároveň už tady a odehrát tenhle zápas. Ukazuje to na jeho dobrý charakter. Dneska potenciál logicky ještě tolik nenaplnil, ale to je jen otázkou času," poznamenal Köstl.

Mimo rotaci znovu zůstal obránce David Jurásek, nejžhavější slávistické zboží tohoto léta. Před zápasem seděl na tribuně se svým agentem Martinem Krobem, rozdával podpisy a fotil se s fanoušky. „Má individuální program po reprezentaci a čekáme, co se stane v Evropě. Je o něj zájem, ale zatím nemáme jiné informace, než máte vy," sdělil Köstl reportérům.

Přípravné utkání v Rakousku

SK Slavia Praha - Podbrezová 4:1 (2:0)
Branky: 11. a 34. Masopust, 47. Jurečka, 83. M. Jurásek - 90.+2 Masaryk
Slavia: Mandous - Tomič (74. M. Jurásek), Kačaraba, Ousou, Bořil - Wallem, Hromada (46. Hronek) - Masopust (74. Konečný), Jurečka, Plavšič (46. David Pech) - Tijani (74. Ogungbayi)

Reklama

  1 : 2 Slovácko - Sparta 1 : 2 57. min Živě
20240505T18 : 00:00+0200
Slovácko vs. Sparta
Slovácko vs. Sparta
Slovácko
Sparta
  2 : 0 Teplice - Liberec 2 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Liberec
Teplice vs. Liberec
Teplice
Liberec
  3 : 1 Hradec Králové - Olomouc 3 : 1 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové vs. Olomouc
Hradec Králové
Olomouc
  3 : 0 Plzeň - Ml. Boleslav 3 : 0 dohráno
20240505T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň vs. Ml. Boleslav
Plzeň
Ml. Boleslav
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.