Hlavní obsah

Drama v Nizozemsku. Útočník zkolaboval, utkání se nedohrálo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nizozemsko se bojí o fotbalového útočníka. Nedělní utkání mezi Alkmaarem a Nijmegenem zůstalo nedohráno po kolapsu hostujícího fotbalisty Base Dosta. Bývalý reprezentant se v poslední minutě zápasu bez cizího zavinění složil ve středovém kruhu na trávník. Několik minut nato klub oznámil, že je Dost při vědomí a může hovořit.

Foto: Profimedia.cz

Fotbalista Bas Dost (v předklonu) na archivním snímku.

Článek

Za Dostem krátce po kolapsu spěchali na hřiště lékaři, kteří ho ošetřovali na místě a poté ho odnesli do kabiny. V ní podle nizozemských médií čtyřiatřicetiletý útočník hovořil se spoluhráči a dokázal si sednout. Následně ho odvezla sanitka do nemocnice.

Závěrečné minuty zápasu se nedohrávaly. Dost byl předtím jednou z  hlavních postav duelu, jeden gól vstřelil, na další nahrál a Nijmegen v  době přerušení vedl 2:1. „Daří se mi dobře. Pomoc, které se mi na místě dostalo, byla fantastická. Jsem teď v nemocnici a je mi dobře. Děkuju všem za podporu!“ vzkázal Dost v příspěvku Nijmegenu na sociální síti X.

Dnešní situace připomněla měsíc starou událost ze 30. září, kdy byl závěru předčasně ukončen zápas mezi Waalwijkem a Ajaxem kvůli kolizi domácího brankáře Etiennea Vaessena a Brianem Brobbeym.

V 10. kole pokračovala mizérie nejúspěšnějšího nizozemského klubu Ajaxu. Rekordman v počtu mistrovských titulů dnes podlehl 2:5 na hřišti vedoucího Eindhovenu a po páté porážce za sebou klesl poprvé v klubové historii na poslední místo tabulky. Ajax, jenž před týdnem propustil trenéra Mauricea Steijna, má nicméně oproti většině soupeřů odehráno o dva zápasy méně, a pokud je zvládne, může z osmnáctého místa poskočit na deváté.

Reklama

Související témata: