Hlavní obsah

Dva přímáky a krásný lob. Nezastavitelný Ronaldo dalším hattrickem zvýraznil svou dominanci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ani ve 39 letech neztrácí Cristiano Ronaldo střelecký apetit. V dresu an-Nasru vstřelil ve druhém utkání za sebou hattrick a s 29 brankami suverénně vévodí střeleckému pořadí saúdskoarabské ligy. Pokud mu forma vydrží, budou se muset mít Češi při svém prvním utkání na Euru 2024 proti Portugalsku opravdu na pozoru.

Ronaldo si připsal další hattrickVideo: sntv

 
Článek

Ronaldo zazářil v úterý večer při demolici týmu Abha poměrem 8:0. Skóre otevřel už v 11. minutě z přímého kopu, když nachytal gólmana soupeře na první pohled nepříliš povedenou ranou po zemi. Druhá trefa ve 21. minutě už byla výstavní.

Opět z trestného kopu, jenže tentokrát se pětinásobný držitel Zlatého míče trefil parádně na bližší tyč. Brankář Ciprian Tatarusanu, jenž dříve oblékal barvy Fiorentiny nebo milánského AC, byl bez šance. Krátce před koncem poločasu si rumunského gólmana vychutnal potřetí. Tentokrát se těsně vyhnul ofsajdovému postavení a zakončil elegantním lobem.

Na vysoké výhře se gólově podílel mimo jiné také někdejší křídelník Liverpoolu či Bayernu Sadio Mané, čisté konto udržela obrana v čele s bývalým stoperem Manchesteru City Aymericem Laportem. Ani vysoká výhra ale an-Nasru nepomohla v boji o titul. Tým Ronalda a spol. ztrácí na vedoucí al-Hilál osm kol před koncem téměř nedostižných 12 bodů.

Naopak individuální statistiky si bývalý forvard Realu Madrid, Juventusu či Manchesteru United podmaňuje. V sezoně vsítil už 29 branek, o sedm více než v pořadí druhý Aleksandar Mitrovič z al-Hilálu. Ronaldo si připsal ještě 10 asistencí, společně s Rijádem Mahrizem nejvíce z celé ligy.

Ronaldo se tak zřejmě dostává koncem sezony do vynikající formy, kterou si bude chtít jistě udržet i na blížící se Euro. Portugalci ho začnou 18. června v Lipsku duelem s Českem. „Pro mě je Portugalsko vlastně jedním z kandidátů na celkový triumf. Může vyhrát, ale pouze pokud nebude hrát Ronaldo,“ překvapil nedávno francouzský mistr světa z roku 1998 a mistr Evropy z roku 2000 Frank Leboeuf.

„Ronaldovi nemůžete upřít nic z toho, co pro fotbal udělal, jen kvůli tomu, že odešel do fotbalového důchodu v Saúdské Arábii. Chci mu poděkovat za to, že tento sport posunul na jinou úroveň, ale pro každého jednou přijde konec. Má plné právo hrát v Saúdské Arábii, i když si nejsem jistý, jestli potřeboval ještě více peněz,“ nastínil Leboeuf.

„Nemám problém s tím, že hráči, kteří končí kariéru, odcházejí hrát do nižších lig, aby si více vydělali. Podobně jako Messi. Oba byli fantastickými hráči, ale rozhodli se, že už nebudou hrát na nejvyšší úrovni, a my to musíme respektovat. Nikdy jim nemůžete vzít to, co pro fotbal udělali. Ale nemyslím, že s Ronaldem v sestavě má Portugalsko šanci vyhrát celé Euro,“ dodal.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen