Hlavní obsah

Dvě očekávané premiéry. Haaland dal vítězný gól. Lewandowski se neprosadil

Green Bay/Las Vegas

Norský kanonýr Erling Haaland skóroval při svém debutu za Manchester City, kam v květnu přestoupil z Dortmundu. V sobotním přípravném utkání na americkém turné dvaadvacetiletý norský fotbalista zařídil vítězství 1:0 nad Bayernem Mnichov. Naopak dvojnásobný nejlepší fotbalista světa Robert Lewandowski se při premiéře v dresu Barcelony střelecky neprosadil. Vítězství 1:0 nad Realem Madrid v přípravném zápase v Las Vegas zajistila katalánskému týmu jiná letní posila Brazilec Raphinha.

Foto: Morry Gash, ČTK/AP

Erling Haaland (třetí zleva) slaví se svými novými spoluhráči z Manchesteru City branku do sítě Bayernu Mnichov v přípravném zápase.

Článek

Úvodní zápas v USA proti mexické Américe vynechal Haaland kvůli zdravotním potížím. "Teď dal důležitý gól, pořád je před brankou. Uvidíme, jak na tom bude po těch problémech, co měl," řekl kouč Pep Guardiola.

Kvůli bouřce začal zápas na stadionu týmu amerického fotbalu Green Bay Packers se zpožděním a v prvním poločase byl navíc přerušen. Nakonec bylo utkání zkráceno na 80 minut.

Příští sobotu čeká Manchester City zápas o anglický Superpohár s Liverpoolem.

Polská superstar slavila výhru nad Realem, střelecky ale vyšla naprázdno

Lewandowski, který přišel do Barcelony minulý týden z Bayernu Mnichov, odehrál první poločas. Po deseti minutách hry se polský útočník dostal do šance, ale brankář Thibaut Courtois jeho střelu na bližší tyč vyrazil na roh.

Uspěl až Raphinha, který v 27. minutě vypálil levačkou zpoza vápna a trefou do horního rohu branky Realu rozjásal diváky na vyprodaném stadionu v Las Vegas, kde El Clasico sledovalo 65 tisíc lidí. Pětadvacetiletý Brazilec, kterého Barcelona koupila z Leedsu za 58 milionů eur (asi 1,4 miliardy korun), dal gól i ve svém druhém utkání v novém působišti. V úterý se při svém debutu podílel na výhře 6:0 nad Interem Miami.

Reklama

  1 : 1 West Ham - Leverkusen 1 : 1 dohráno
20240418T21 : 00:00+0200
West Ham vs. Leverkusen
West Ham vs. Leverkusen
West Ham
Leverkusen
  2 : 0 pp Fiorentina - Plzeň 2 : 0 pp   dohráno
20240418T18 : 45:00+0200
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina vs. Plzeň
Fiorentina
Plzeň