Hlavní obsah

Lewandowski a dvě W? Sorry, nemáme! Barcelona řešila kuriózní problém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Konečně měli důvod k radosti. Fanoušci Barcelony po odchodu legendárního Lionela Messiho počítali prakticky jen průšvihy, které jim jejich hvězdy nabízely měrou vrchovatou. Až příchod hvězdného polského útočníka Roberta Lewandowského dal příznivcům katalánského velkoklubu naději, že by nemuselo být tak zle. Ještě než však třiatřicetiletý bombarďák poprvé kopl do míče, snesla se na hlavu vedení klubu kritika z hodně nečekaného směru.

Foto: Sam Navarro, Reuters

Robert Lewandowski by se měl stát hlavní hvězdou Barcelony

Článek

Vyhrát Ligu mistrů, domácí soutěž, pohár a pokud možno vše, kde se slavná Barcelona objeví. To se od katalánského giganta čeká prakticky každý rok.

Realita? V minulé sezoně Champions League Blaugranas ani nepostoupili ze základní skupiny, po sešupu do Evropské ligy se pakovali ve čtvrtfinále s Frankfurtem, v La Lize skončili s propastnou ztrátou druzí za nenáviděným Realem a v domácím poháru jim došly síly dokonce už v osmifinále.

Když se k tomu připočtou obří dluhy, které bývalé vedení Barcelony nasekalo, není divu, že příznivci Barcy nadšením nehýřili. Aspoň částečný návrat zlatých časů tak může předznamenat příchod polské superstar Roberta Lewandowského, který ukončil veleúspěšné působení v Bayernu Mnichov.

Ještě než se třiatřicetiletá hvězda mohla ukázat fanouškům na Camp Nou, muselo vedení Barcy řešit opravdu kuriózní průšvih. Nadšení fanoušci si totiž v barcelonském fanshopu nemohli koupit dres s jménem nejlepšího fotbalisty loňského roku. Důvod? Došlo totiž písmeno "W".

"Bohužel, dresy s jmeném Lewandowského nejsou k dispozici, protože došlo písmeno "W" a v jeho jméně jsou navíc hned dvě. Ty, co jsme měli, už jsou bohužel vyprodány." Tak podle informací serveru ESPN reagovali prodavači na dotazy naštvaných příznivců.

Problémy následně potvrdil i mluvčí Barcelony, který zároveň ujistil, že tento nedostatek bude v nejbližších dnech napraven.

Podle Královské španělské akademie je písmeno "W" v katalánštině velmi vzácené a vyskytuje se jen ve slovech germánského původu nebo v anglických výrazech.

Nejlepší evropský střelec posledních dvou sezon se Barceloně upsal na čtyři sezony, Bayern za svou hvězdu inkasoval 50 milionů eur (asi 1,22 miliardy korun). Součástí tranferu jsou i bonusy ve výši 5 milionů eur.

Reklama