Hlavní obsah

Fotbalové výtržníky čeká v Ženevě obrovské provizorní vězení

ŽENEVA

Obrovskou halu přeměněnou v provizorní věznici si pro fotbalové výtržníky přichystala policie v Ženevě, kde sehrají druhý a třetí zápas v základní skupině mistrovství Evropy čeští reprezentanti. Původně veletržní hala nedaleko tamějšího letiště bez problémů pojme až 200 zatčených, s nimiž by si policisté jinak nevěděli rady.

Článek

Švýcarské policii se náramně hodily zkušenosti německých kolegů, kteří podobnou halu vyzkoušeli na předloňském mistrovství světa. Výstavní prostor rozdělili dřevěnými přepážkami na 54 cel o půdorysu 6x3 metry. Do většiny z nich lze umístit až čtyři zadržené.

Výsledných zhruba 200 míst by mělo stačit i pro případ několika velkých bitek, po nichž se cely plní i desítkami hříšníků. Přestavba ale nebyla jednoduchá. Hala o rozměrech fotbalového hřiště zaměstnala 300 vojenských ženistů na plných šest týdnů.

Předběžná vazba může ve Švýcarsku po takovém incidentu činit až 24 hodin. "Při zápasech v Ženevě by měli zadržení mířit nejprve k letišti a do běžného vězení by se měli dostat až poté, co bude rozhodnuto o prodloužení vazby," prohlásil ženevský policejní šéf Gerard Maury.

Reklama

Související témata: