Hlavní obsah

Konec dobrý, všechno dobré, shodli se němečtí prominenti

VÍDEŇ/BASILEJ

Nepříliš přesvědčivý výkon Němců, přesto jejich vítězství viděli na VIP tribuně St. Jakob Parku v Basileji někteří prominentní hosté středečního semifinále mistrovství Evropy proti Turecku. „Konec dobrý, všechno dobré,“ shrnula v televizním rozhovoru svůj dojem německá kancléřka Angela Merkelová.

Článek

Sympatická dáma neopomněla opakovaně pogratulovat tureckým fotbalistům k dobrému výkonu. „Samozřejmě našemu týmu gratuluji, ale musím ocenit i výkon Turků. Ale vyhráli jsme a to mě samozřejmě těší,“ uvedla Merkelová.

Ta po vítězné trefě Lahma v poslední minutě odhodila politickou korektnost a radovala se s ostatními německými fanoušky. „Byl to zajímavý a napínavý zápas, několikrát se mi doslova zastavil dech. Ve finále přeji našim fotbalistům hodně štěstí,“ myslí už Merkelová na nedělní závěrečný zápas turnaje, na němž opět nebude chybět.

Jako dramatický označila zápas i německá legenda Franz Beckenbauer. „Bylo to malé krimi. Představovali jsme si asi všichni větší dominanci, ale Turci jsou dobří fotbalisté. Byla to dřina, výkony se musejí ve finále zlepšit,“ uvedl mistr světa jako hráč i trenér, jehož potěšilo, že zápas rozhodl hráč „jeho“ Bayernu Mnichov.

Němci jsou po dvanácti letech opět ve finále kontinentálního mistrovství a hodlají opět uspět. Tehdy finále proti českým fotbalistům rozhodl dvěma góly Oliver Bierhoff, který nyní působí jako manažer německé reprezentace. „Mám dost pevné nervy, naštěstí. Ale bylo vidět, že šestidenní přestávka neudělala dobrotu. Šťastně jsme vyhráli,“ uznal bývalý skvělý útočník.

Redaktory Práva a Sport.cz na ME přepravuje Auto Janák

Reklama

Související témata: