Hlavní obsah

Facka s Albánií nám nestačila, dostali jsme ji i od Chorvatů! Češi se na sebe zlobí za inkasovaný gól

Stokrát si říkali, že podobnou chybu jako v generálce na ME proti Albánii už nesmí dopustit. Bohužel v pátečním druhém utkání na EURO s Chorvaty (1:1) ji čeští fotbalisté zopakovali. Stála je dva body a jistý postup do osmifinále. Zkraje druhého poločasu za stavu 1:0 nechali soupeře rychle rozehrát standardku uprostřed hřiště, Perišič následně vnikl do šestnáctky a propálil Vaclíka.

Brankář české reprezentace Tomáš Vaclík inkasuje po střele Chorvata Ivana Perišiče (vlevo).Video: Sport.cz, UEFA

 
Článek

„Měl jsem si stoupnout před míč. Bohužel jsem to nestihl a Chorvati z akce vyrovnali," kál se autor vedoucí branky z pokutového kopu Patrik Schick, který se dvakrát trefil v pondělí se Skoty (2:0).

Přitom stejný přehmat předvedli Češi v závěrečné přípravě na mistrovství Evropy proti Albánii. Také na Letné inkasovali poté, co nezabránili bleskovému rozehrání soupeře. „Zase jsme si nestoupli před míč, Perišič si pak dobře naběhl. Jejich chytrost, naše blbost," povzdechl si obránce Vladimír Coufal.

Foto: Andy Buchanan, ČTK/AP

Chorvat Ivan Perišič (vpravo) a Vladimír Coufal, klíčová dvojice duelu...

Ten mohl situaci zachránit, v klíčovém momentu ale podklouzl a Perišič mohl v klidu namířit. Což také udělal. „Špatně jsem se obul do druhé půle, jinak bych Perišiče asi zblokoval," litoval Coufal.

„Je školácké, že se nám tohle stalo v generálce a teď i na EURO. Vyhrát první dva zápasy by bylo pochopitelně mnohem lepší, měli bychom postup jistý. Myslím ale, že remíza je celkově zasloužená," podotkl stoper Tomáš Kalas. „Velká škoda. Nestačila nám facka s Albánií, teď jsme od Chorvatů dostali druhou. Věřím, že příště se to už nestane," doplnil záložník Lukáš Masopust.

Reklama

Související témata: