Hlavní obsah

Upřímné doznání! Špatně jsem se obul, nadává si nešťastník Coufal

Glasgow
Aktualizováno

Několikrát po přestávce uklouzl. A když si kecl na trávník před mazákem Perišičem, fotbalová reprezentace přišla o vítězství. Chorvatský kanonýr se nenechal pobízet a prudkou střelou stanovil konečný výsledek 1:1. „Škoda, kdybych neuklouzl, asi bych stačil střelu zblokovat. Nemůžu se vymlouvat, špatně jsem se obul na druhý poločas. A Perišič je výborný hráč,“ říká na rovinu obránce Vladimír Coufal. Češi nicméně bod berou, po dvou kolech ve skupině už mají čtyři a postup do osmifinále EURO by je neměl minout.

Chorvat Ivan Perišič (vpravo) a Vladimír Coufal, klíčová dvojice duelu...Video: Sport.cz, UEFA

 
Článek
Fotogalerie

Věčná škoda, věnovat soupeři vyrovnání hned v nástupu do druhého poločasu. Zvláště, když český tým líné Chorvaty do přestávky přehrával.

„To jsme celí my, zase jsme si před rozehráním přímého kopu nestoupli před balon, Perišič pak za námi vyplaval sám. Jejich chytrost, naše hloupost... Běhání a presování jim nevoní, uhráli jsme to. Mohli jsme získat i trochu víc, ale bod bereme," hodnotí Vladimír Coufal v rozhovoru pro ČT sport.

„Je pravda, že jsem si mohl stoupnout před balon rychleji. Škoda, ale bod se počítá," přizvukuje mu útočník Patrik Schick, autor již tří gólů na šampionátu.

Hladový útočník je v ráži

Český kanonýr ukázal, v jaké je pohodě. Ačkoliv byl sám faulován a po Lovrenově ráně loktem mu crčela krev z nosu, míč nikomu nepůjčil a penaltu proměnil.

„Ptal jsem se Páti, jestli je v pohodě. Věřil si, vzal balon a dal gól. Hladový útočník, jedině dobře," culí se Vladimír Darida, který držel míč v rukou první.

Stará fotbalová pravda přitom říká, že sám faulovaný by pokutový kop zahrávat neměl.

„Právě, honilo se mi to hlavou. Když celé mužstvo naléhalo, ať Patrikovi honem seženeme čistý dres, ať může kopat, byl jsem klidný," usmívá se také trenér Jaroslav Šilhavý.

„Byl jsem otřesený, ale ne úplně knockoutovaný, takže jsem si věřil. Loket jsem cítil a věřil, že VAR faul uvidí a penalta bude. Vzal jsem si balon a rozhodl se dopředu, kam budu kopat. Měl jsem tampony v nose, nedýchalo se mi úplně ideálně, ale zvládl jsem to," popisuje Schick.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Počty se teď rozběhnou

Národní tým každopádně věří, že se čtyřmi body půjde dál, i kdyby na závěr skupiny podlehl Anglii.

„S jistotou postupu by se nám proti ní hrálo líp. Musím klukům poděkovat, uvidíme, jestli budou čtyři body stačit. Zápasy jdou v rychlém sledu, musíme se připravit na další," přemítá Šilhavý.

Foto: Andy Buchanan, Reuters

Čeští fotbalisté před zápasem s Chorvatskem na EURO.

„Vzhledem k průběhu zápasu bychom radši byli za všechny tři body. Skupinu ovšem máme dobře rozjetou, snad to bude stačit," říká kapitán Darida.

„Doufám, že Patrikovi střelecká forma vydrží, snad nás potáhne dál, pokud postoupíme. Počty se teď rozběhnou, jestli budeme druzí, třetí, náš úkol je soustředit se na těžký zápas s Anglií," dodává Šilhavý.

Jeho tým přitom může skupinu klidně i vyhrát...

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Reklama

Související témata: