Hlavní obsah

Hořký konec jedné éry, komentují média německý výpadek s Anglií

Pod palbou bývalých reprezentantů a médií se ocitli němečtí fotbalisté v čele s trenérem Joachimem Löwem po osmifinálovém vyřazení z mistrovství Evropy. Podle bývalého kapitána Michaela Ballacka byla porážka 0:2 s Anglií vystřízlivěním, Lukas Podolski zase nechápal apatii hráčů.

Foto: Frank Augstein, Reuters

Němec Thomas Müller poté, co nevyužil obrovskou šanci proti Anglii.

Článek

"Chyběla jakákoliv ambicióznost nebo bojovnost. Když jste se podívali na tváře hráčů, vypadali úplně bez emocí. Nic v nich nebylo. I kdyby na stadionu vypukl požár, oni by pořád byli na hřišti," uvedl v podcastu deníku Bild Podolski.

Trojnásobní evropští šampioni na turnaji vyhráli jen jeden zápas, a to nad Portugalskem 4:2. Jinak remizovali 2:2 s Maďarskem a prohráli také s Francií (0:1). Löw tak prožil podle médií hořký konec. Po 198 odkoučovaných zápasech ho vystřídá bývalý kouč Bayernu Mnichov Hans Dieter Flick.

Deník Abendzeitung vedle titulní stránky "Na shledanou Jogi" psal o "hořkém konci jedné éry." Spiegel zase popsal "slzy ve Wembley" s tím, že nový kouč se bude muset věnovat dalšímu rozvoji týmu a nalézt herní styl, který bude jeho hráčům sedět.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

"Bylo to vystřízlivění. První poločas s Anglií ukázal, že jsme neměli žádnou odpověď a zbytečně jsme se stáhli. Navíc nechápu, proč jsme tak dlouho čekali na střídání," prohlásil v Magenta TV dřívější evropský a světový vicemistr Michael Ballack

S ním souhlasil i další bývalý útočník Fredi Bobic. "Vyřazení je absolutně zasloužené. Směrem dopředu jsme neprojevili žádnou odvahu. A i když jsme inkasovali, nic jsme si kromě jedné šance nevytvořili. Je to škoda, protože jsme přišli o velkou šanci," dodal Bobic.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Sportcz (@sport.cz_ig)

Německo po třech minimálně semifinálových účastech skončilo na 15. místě, čímž vyrovnalo nejhorší výsledek v historii z roku 2000. Angličany naopak čeká v sobotu ve čtvrtfinále Ukrajina.

Reklama