Hlavní obsah

Na vyvrcholení ME bude moci do hlediště Wembley přes 60 tisíc lidí

Londýn

Pro semifinálové zápasy a finále fotbalového mistrovství Evropy bude kapacita londýnského stadionu Wembley zvýšena na více než 60 tisíc diváků. Zaplnění 75 procent hlediště národního stadionu na závěrečné tři duely turnaje v úterý schválila britská vláda.

Foto: Catherine Ivill, ČTK/AP

Na semifinále a finále fotbalového mistrovství Evropy ve Wembley se dostane až 60 tisíc fanoušků

Článek

Všichni návštěvníci zápasů budou muset mít negativní výsledek testu na covid-19 nebo potvrzení o dokončeném očkování. Zatím není jasné, zda se na závěr Eura změní pravidla pro zahraniční návštěvníky. Současná koronavirová nařízení stanoví, že návštěvníci z většiny evropských zemí musejí po příjezdu do Británie do desetidenní karantény. Evropská fotbalová unie UEFA hodlala s britskou vládou vyjednávat o zmírnění pravidel, výsledek těchto jednání zatím není znám.

Ohlášení zvýšené kapacity přišlo den poté, co italský premiér Mario Draghi vyzval k tomu, aby bylo finále turnaje Anglii kvůli rostoucímu počtu případů nákazy koronavirem odebráno. UEFA to však odmítla.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Patrik Schick (vlevo) spolu s dalšími českými reprezentanty během tréninku ve Wembley.

Do hlediště Wembley smělo na tři zápasy základní skupiny včetně utkání Anglie s Českem maximálně 22 500 lidí, stejná kapacita bude na sobotní osmifinále mezi Itálií a Rakouskem. Na případné osmifinále za účasti Anglie v úterý 29. června by mohlo na stadion 40 000 diváků.

"Tento turnaj představuje pro lidi světlo naděje. Ukazuje, že se vracíme k normálnějšímu způsobu života, a tohle je další krok na této cestě," uvedl prezident UEFA Aleksander Čeferin při poděkování britské vládě za zvýšení kapacity.

Reklama

Související témata: