Hlavní obsah

Německý fotbalista Kroos ukončil po EURO reprezentační kariéru

Mnichov

Fotbalista Toni Kroos ukončil po vyřazení Německa na mistrovství Evropy reprezentační kariéru. Jednatřicetiletý záložník Realu Madrid, jenž za národní tým odehrál 106 zápasů, to oznámil na instagramu. "Za Německo jsem hrál stošestkrát. Víckrát už nebudu," napsal mistr světa z roku 2014. "Rozhodnutí odejít po tomto turnaji jsem udělal už před delší dobou. Už mi bylo dlouho jasné, že pro mistrovství světa 2022 v Kataru už k dispozici nebudu," dodal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Německý záložník Toni Kroos na tréninku před utkáním s Českou republikou.

Článek

Někdejší hráč Bayernu Mnichov a Leverkusenu zvažoval ukončení reprezentační kariéry už po krachu německého týmu na mistrovství světa 2018 v Rusku, tehdy se ale nechal trenérem Joachimem Löwem přesvědčit k pokračování. Jeho nástupcem Hansi Flickem už se prý přemluvit nedá, chce trávit více času s rodinou.

V národním týmu debutoval Kroos v březnu 2010. S reprezentací od té doby startoval na všech velkých turnajích s vrcholem na MS 2014 v Riu de Janeiro. V semifinále proti domácí Brazílii (7:1) se zapsal dvěma brankami v rozmezí 69 sekund do historie MS jako střelec dvou nejrychlejších gólů po sobě.

Na světových šampionátech a ME odehrál celkem 28 zápasů a dal tři góly. Celkem v reprezentačním dresu nastřílel 17 branek.

Reklama

Související témata: