Hlavní obsah

Stopeři budou fit, nominace se nemění. Chystá se i Hložek

Praha
Aktualizováno

Poplach nastal hned dvojnásobný. Jednak z nevalné aktuální formy stoperů české fotbalové reprezentace. Navíc i z jejich zdravotního stavu. Ondřej Čelůstka se zranil během pátečního duelu v Itálii (0:4), jeho kolega Tomáš Kalas k němu nebyl ani nachystaný. Čekalo se tedy na podrobná vyšetření po návratu do Prahy a ve hře byla dokonce dodatečná změna nominace z důvodu zranění. K povolání náhradníků ovšem nedošlo, oba zranění se uzdravují. K úterní generálce s Albánií by měl být nachystaný i útočník Adam Hložek.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Ciro Immobile střílí přes Ondřeje Čelůstku italský gól.

Článek

Forma stoperů je na pováženou. Stahování náhradníků z dovolené však v danou chvíli nehrozí.

Po návratu do Prahy obránci Ondřej Čelůstka a Tomáš Kalas absolvovali vyšetření, které ukázalo, že jejich zranění nejsou vážná. Zdravotní stav jim umožňuje nastoupit proti Albánii.

Kvůli jedné facce nemůžeme hodit tříletou cestu do koše a měnit svůj styl, říká Vladimír Coufal

Sport.cz, FAČR

„Jsme moc rádi, že jsou oba dva zdraví. Vždy je lepší, když jsou všichni k dispozici, aktuální situace není výjimkou," říká krajní obránce Jan Bořil.

Po domácím letenském trávníku by se mohl prohánět také osmnáctiletý kanonýr Adam Hložek, který celé soustředění v Jižním Tyrolsku minulý týden strávil individuálním programem a rehabilitací zraněné kyčle.

„Adam už trénuje s týmem. Pokud se něco nestane během tréninku, měl by být připravený k zápasu," avizuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Ukážeme kuráž! Fotbalová reprezentace má song na EURO od Tří sester

FAČR

Generálku s Albánií bere jako možnost rehabilitace za páteční debakl v Itálii.

„Počítáme se čtyřmi změnami v sestavě. Střídat můžeme šestkrát a chceme možnost využít, abychom před šampionátem viděli všechny hráče v akci," dodává kouč.

Úterní zápas se hraje od 20:15 v Praze na Letné.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama

Související témata: