Hlavní obsah

Tvrďák Schick slavil jako zakrvácený řezník z klece, s bolavým nosem zaspal i Člověče, nezlob se

Praha
Aktualizováno

Připravte scénář, český hrdina píše na EURO nejen fotbalový, ale přímo filmový příběh. Po trefě z půlky proti Skotsku se stal Supermanem. Když proti Chorvatům s krvácejícím nosem proměnil penaltu, ukazoval zase celému světu svaly. „Oslavou jsem chtěl napodobit Nata Diaze. Když má v MMA fight a slaví, taky je vždycky celý zakrvácený. Mělo to být něco podobného,“ vysvětluje český fotbalista Patrik Schick s úsměvem, že se jako vedoucí muž tabulky střelců šampionátu nechal inspirovat vyhlášeným řezníkem z klece.

Oslava proměněné penalty? Inspiroval jsem se zápasníkem MMA, přiznává Patrik SchickVideo: Sport.cz, FAČR

 
Článek
Fotogalerie

Dobrá zpráva pro český tým. Patrik Schick nemá po pátečním duelu s Chorvatskem po úderu obránce Lovrena zlomený nos, přestože ještě při úspěšné exekuci pokutového kopu mu tekla krev.

„Jsem celkem v pohodě. Nos je trochu nateklý a hůř se mi dýchá, ale zlomený není," líčí kanonýr již z pohodlí hotelu po návratu do Prahy.

Hráčům kopačky nevybírám, reagoval trenér Jaroslav Šilhavý na vyrovnávací gól

Sport.cz, UEFA

„Návrat ze Skotska nebyl úplně ideální. Nemám lítání úplně rád, včera to s námi zrovna házelo. Snažil jsem se tedy s plným nosem všechno zaspat, zatímco kluci si neustále dokola krátí dlouho chvíli při přesunech hraním Člověče, nezlob se," usmívá se.

Když už útočník v ráži sám zmínil MMA, pak od soupeře inkasoval loket jako od bojovníka Denisy Procházky v jeho poslední slavné rvačce...

Proto Schick nechápe ohlasy ze světa, že penalta se rozhodně kopat neměla.

REFLEXY PETRA ČECHA: Češi jsou blízko, Angličané musejí zabrat

Sport Invest

„Za mě jednoznačná! Snažil jsem se přeskočit obránce jako v prvním utkání se Skoty, jenže jsem dostal pecku. Lovren mě trefil čistě na nos, ale nebyl jsem vypnutý. Jen mi tekla krev, docela hodně, ale jinak nic dramatického. Jen jsem si musel vyčistit dres a utřít krev," popisuje dramatické chvilky.

Chorvati ale brečí, cítí se poškozeni. „Přímo s Lovrenem jsem si na hřišti nepovídal. Až před druhou půlí jsem něco prohodil s Perišičem. Tvrdil mi, že prý o mě Lovren vůbec nevěděl, což se i snažil vysvětlit rozhodčím. Za mě penalta stoprocentní. Trefil mě loktem, je jedno kde. Nemůže se vymlouvat, že mě neviděl. Policajtovi taky nemůžete tvrdit, že jste v zákazu vjezdu neviděli značku," poukazuje.

Nářky Chorvatů nejsou pro Schicka podstatné. Se třemi góly aktuálně vede tabulku střelců, patří k hrdinům celého šampionátu.

„Je hezké být po dvou zápasech v čele pořadí před takovými hráči. Jenže favoriti půjdou dál a jejich útočníci budou dávat další góly. Koruna krále střelců pro mě zatím není téma. Hlavní je týmový úspěch a soustředit se na postup ze skupiny. Chci pomoci týmu svými góly, není mým cílem být kanonýrem EURO," ujišťuje Schick.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Reklama

Související témata: