Hlavní obsah

Bookmakeři hned reagovali na skandál, Moldavsko si výrazně polepšilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bouřlivá kvalifikace fotbalové reprezentace vyvrcholí večer v Olomouci. Aktuální informace o účasti několika reprezentantů na diskotéce výrazně proměnila během nedělního dopoledne kurzy na zápas s Moldavskem. Bookmakeři hned reagovali - vyřazení hráčů základní sestavy Coufala, Kuchty a Brabce ze srazu národního týmu před rozhodujícím zápasem o EURO 2024 může mít na tým negativní vliv. Kurz na výhru Česka mírně stoupl, naopak Moldavsko si výrazně polepšilo v kurzech na výhru z 20:1 na 12:1.

Hříšnici Coufal, Brabec a Kuchta se omluvili týmu. Udělali chybu, mrzí nás to všechny, reaguje kapitán Tomáš SoučekVideo: FAČR

 
Článek

Český tým v pátek uhrál remízu ve Varšavě, čímž ze hry definitivně dostal Polsko, které tak po nepřesvědčivých výkonech o přímý postup přijde. Postup si již zajistila Albánie, která remizovala v pátek s Moldavskem. Právě s ním se utká družina trenéra Šilhavého o druhou vstupenku na šampionát ze skupiny E.

Český kádr se zúžil, tři hráči byli vyřazeni z mužstva po nočním dýchánku v Olomouci. Češi nicméně zůstávají favority v kurzu 1,25:1. Remíza, která by též zajistila postup českému celku, se sází v kurzu 6,2:1.

Fanoušci každopádně český tým vší silou tlačí na EURO. „Je docela zajímavé, že jen jedno procento sázkařů tipuje remízu, byť tento výsledek našim stačí, navíc Moldavané toho příliš nevyhráli ani neprohráli a dá se říct, že jsou ‚remízovým‘ týmem, zvlášť venku. Ale zase souhlasím, že hra na remízu by mohla být velmi nebezpečná hrana, z které můžete každou chvíli přepadnout na nesprávnou nepostupovou stranu. Naši si v hlavách remízový výsledek nesmějí moc připouštět,“ varuje Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

Hra kolem Tomáše Čvančary. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

„Český tým čeká zápas pravdy. V pátečním střetnutí s Polskem uhráli svěřenci trenéra Šilhavého v otevřeném utkání s velmi ofenzivním závěrem remízu. Tomáš Souček jako správný kapitán dokázal zareagovat na vedoucí gól Piotrowského a vrátil tak reprezentační výběr na správné koleje,“ poznamenává Roman Kovařík, expert sázkové kanceláře Fortuna.

„Kvalita by měla být v Olomouci rozhodně na straně domácího výběru, Moldavsko však během kvalifikačních utkání ukázalo, že dokáže papírově silnější soupeře potrápit - doma Moldavci porazili Poláky a remizovali s Českem i s Albánií. Do zápasu s jistotou nezasáhnou tři hráči základní sestavy zápasu s Polskem - Brabec, Coufal a Kuchta. Češi by nicméně i tak měli zúročit větší zkušenost z těžkých zápasů a postup si pohlídat, dá se však očekávat takticky svázané utkání, v němž žádný z celků nebude chtít udělat první chybu,“ očekává Kovařík.

Z náběrů Tipsportu je znát, že nároďák má velkou podporu, 95 % tipujících věří v úspěch Česka. Výhru Moldavska zkouší 4 % všech tipérů.

„Všichni se už vidí v létě na EURO 2024 v sousedním Německu, jak fandí České republice. Ale čeká nás těžký boj o postup. Každý soupeř, když cítí jakoukoliv šanci na úspěch, má svoji sílu. A to přesně budou večer Moldavané. Ale věřím, že nakonec o gól vyhrajeme a postup tak vybojujeme,“ říká Urbanec.

U Fortuny je situace podobná. Na vítězství české reprezentace směřuje 92 % všech vkladů.

Reklama