Hlavní obsah

Černý po Albánii: Obrovská škoda. Můžeme si to vyčítat sami

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Václav Černý potvrdil formu z posledního reprezentačního srazu a také proti Albánii patřil k nejlepším na hřišti. Svůj kvalitní výkon okořenil gólem, remíze 1:1 v kvalifikaci na EURO 2024 však nezabránil. „Obrovská škoda,“ hodnotí křídelník německého Wolfsburgu.

Je to zklamání, ale můžeme si za to sami, říká Václav Černý. Mrzí mě, že jsme to nezvládliVideo: Sport.cz

 
Článek

Mrzí vás remíza hodně?

Výsledek nebereme a je obrovská škoda, že jsme zápas nezvládli. Můžeme si to vyčítat sami.

Proč?

Tvořili jsme méně, než jsme chtěli. Nebyli jsme tak nebezpeční z určitých situací. Ze začátku jsme se lehce hledali a nechtěli si to ulehčit, pak je to mix toho, jestli v danou chvíli přijde nahrávka a náběh, nebo ne. Albánci byli houževnatí, což jsme ale věděli. Jakákoliv naše ztráta byla nebezpečná, hráli na brejky.

Můžete být ještě více konkrétní?

Chtěli jsme si to zjednodušit náběhy naší útočené trojice a pak rychlou dlouho přihrávkou, abychom si natáhli obránce a hráli fotbalově. Buď nebyl náběh, nebo nepřišla nahrávka. Škoda, že jsme si to sami nezjednodušili.

Přesto jste vedli a měli Albánce na lopatě.

Ano, v konci první půle jsme byli nebezpeční a celkově jsme měli po gólu všechno pod kontrolou. Jen jsme zápas prostě nějakým způsobem nedotáhli. Chtěli jsme dát druhý, ten by byl hodně důležitý.

Byl jste naštvaný, že jste střídal a poslední minuty sledoval z lavičky?

Říkám to opakovaně. To není tak, že bych byl na někoho naštvaný. Když můžu, chci pomoci týmu do poslední vteřiny. To je jediné, co za vším pojďme hledat. Když už jsem naštvaný, tak na sebe. Při střídání jsem se cítil dobře, ale opět říkám, že na nikoho nedělám oči. Takový jsem a vždy budu.

Týmu jste ale pomohl vstřeleným gólem. Z tohoto pohledu spokojenost?

Určitě, od přihrávek nebo gólů tady jsem. Vyměnil bych to ale za tři body.

Vaši trefu ještě zkoumal VAR, byl jste si jistý, že nejste v ofsajdu?

Stoprocentně ne. Můj poslední krok byl zpátky, abych si pomohl, ale neměl jsem v pohledu, jestli jsem v za obránci, nebo ne. Stalo se to všechno strašně rychle. Chtěl jsem hlavně dát gól.

Nahrával vám po individuální akci většinou spíše defenzivního Tomáš Souček. Překvapil vás?

Skvělá utajená přihrávka, jakých tam bylo v celém utkání z naší strany málo. Prostě skvělá.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Václav Černý poslal reprezentaci do vedení.

Je remíza velkou komplikací v cestě na EURO?

Chtěli jsme vyhrát a ulehčit si postup, ale na druhou stranu jsme po čtyřech zápasech pořád první. To je pozitivní, máme vše ve svých rukou. Chtěl bych, aby všichni měli v hlavách, že žijeme a jsme tam, kde jsme chtěli být.

Jenže teď budete mít Albánii i Polsko venku.

Jak říkám, situaci jsme si nezlehčili. Jenže když vyhrajeme, budeme mít vše pořád ve svých rukách.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.