Hlavní obsah

Chátra! osočili Poláci Albánce. Zápasu předcházely skandální scény. Co čeká Čechy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Polští fotbalisté s hvězdným Robertem Lewandowským padli v Albánii 0:2. Ale nejen při utkání zažívali těžké chvíle. Už před ním je potkaly scény, které nebývají tak úplně obvyklé. Také polští fandové i novináři z nich byli zaskočeni. Co asi tak čeká 12. října v pokračování kvalifikace ME na žhavé albánské půdě Čechy?

Foto: Florion Goga, Reuters

V Tiraně panovala během utkání Albánie - Polsko bouřlivá atmosféra.

Článek
Fotogalerie

Kdo ví. Poláci reagovali rázně, tedy ve slovní rovině. „Chátra,“ napsal web przegladsportowy.pl do titulku na adresu albánských fandů, kteří pískali při polské hymně. Aby toho nebylo málo, hráči si ji museli zazpívat bez doprovodu. Na stadionu ji podle všeho vůbec nepustili. Nebo aspoň nebyla z reproduktorů slyšet.

„Albánští fanoušci se chovali nehorázně,“ napsal dále web referující o dění v Tiraně. „Tamní fanoušci zcela přehlušili polskou hymnu, kterou museli naši hráči zpívat a cappella,“ popisoval autor článku.

Poláci v kvalifikaci nijak nezáří. Začalo to vlastně už v prvním utkání s Českem… V Albánii se nějakého příjemného výsledku také nedočkali a v tabulce jsou až čtvrtí.

Skandálních scén bylo vícero. Před začátkem zápasu došlo na tribunách k výtržnostem a musela zasahovat policie. I pak byla atmosféra hodně třaskavá.

Další etapa albánsko-polské „války“ se odehrála během hymen. Mazurku Dąbrowského místní fanoušci doprovodili ohlušujícím pískotem. Bylo nemožné je zpěvem přehlušit.

Situace byla rychle okomentována i na sociálních sítích. „Kéž je provedení hymny to nejhorší, co nás dnes potká,“ napsal jeden z uživatelů. Přání se mu nesplnilo.

„Pokud budeme hrát tak, jak jsme zpívali hymnu, skončí to 0:3,“ přidal se další nakonec mýlící se pisatel. Poláci prohráli jen 0:2. „Jaká absurdita a výsměch,“ shrnul předzápasové události další fanoušek.

Reklama