Hlavní obsah

Eden hráče strhne, generační obměna národnímu týmu prospěje, věří sázkový expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvalifikace EURO 2024 startuje i pro české fotbalisty. Dva největší favorité skupiny E večer sehrají první vzájemné utkání ze série zápasů o postup na evropský šampionát, který příští rok hostí Německo. Mužstvo kouče Šilhavého v pražském Edenu přivítá soupeře pod vedením bývalého trenéra portugalského nároďáku Fernanda Santose, který si na českém hřišti za Polsko odbude svou premiéru.

Kuchtič, Čvanči, jdeme do nich! Teď je v reprezentaci na řadě sparťanská osa, těší Františka StrakuVideo: Sport.cz

 
Článek

Hlavní hvězdou Polska je nepochybně útočník Robert Lewandowski. V kádru české reprezentace naopak kvůli zranění chybí její nejlepší střelec Patrik Schick. V úvodním utkání na domácí půdě jsou Češi v kurzu 2,44:1 mírným favoritem. Na remízu byl vypsán kurz 3,19:1, na výhru Polska pak 3,12:1.

Bookmakeři tedy domácí favorizují, přitom přijel účastník posledního MS, který má ve svém středu nejen fenomenálního střelce Lewandowského, top evropské brankáře, ale třeba také devět hráčů z italské ligy a nového kouče Portugalce Santose. „Proti domácím možná stojí papírově silnější tým, ale to rozhodně není všechno. České reprezentační mentalitě hodně svědčí domácí prostředí, Eden hráče strhne. Navíc si troufnu tvrdit, že v české reprezentaci nenápadně započala generační obměna hráčů, což mužstvu prospěje," předpovídá Petr Urbanec, bookmaker Tipsportu.

To, že jsem ve West Hamu nehrál párkrát v základu, nic neznamená. Přijel jsem sebevědomý, říká Tomáš SoučekVideo: Sport.cz

„Sice chybí Fotbalista roku a top útočník Schick, ale kdyby si šlo vsadit na tiketu tip ‚prosadí se drzé mládí', tím myslím Kuchtu, Čvančaru, Chytila, Matěje Juráska nebo Hložka, tak ho k sázce doporučím. K tomu se přidá tradičně spolehlivý gólman, rozehraní borci jako Černý, Barák, Sadílek, Král a kapitán Souček... Řekl bych, že se máme na co těšit," argumentuje Urbanec.

„Podzimní los byl k Česku štědrý a nadělil mu dobré vyhlídky na postup ze skupiny. Hned v úvodu ovšem čeká reprezentaci tvrdá zkouška. Největší favorit skupiny E nebude vůbec snadným soupeřem. Na stratéga Santose mají Češi hořké vzpomínky z minulého roku, kdy proti nim pod jeho taktovkou Portugalsko dvakrát vyhrálo. Jisté je, že se ambiciózní kouč bude chtít svým premiérovým zápasem za Polsko uvést v podobném duchu," upozorňuje Michal Hanák, hlavní bookmaker Fortuny.

„Poláci mají nespornou kvalitu, což dokládají hráči z klubů opravdu zvučných jmen. Český tým pracuje s realitou, jaká je, a tak musí do hry dát vše jak po individuální, tak týmové stránce. Prostor na chyby nebude, a to především v obraně. Klíčové bude uhlídat Lewandowského, který by v kurzu 2,55:1 i přes své nedávné zranění skórovat určitě mohl," dodává Hanák.

Coufal bude k dispozici a Schicka bychom měli být schopni nahradit, říká před duelem s Polskem Jaroslav ŠilhavýVideo: Sport.cz

Výrazný favorit není a výsledek zřejmě bude těsný. Sázkaři vidí duel v podstatě stejně jako bookmakeři. „Přijali jsme 45 % náběrů na svěřence Jaroslava Šilhavého. Na výhru Polska míří 37 % vkladů a na remízu je vsazeno 18 % tiketů," rekapituluje Markéta Světlíková, mluvčí Chance.

U konkurenční Fortuny je rozložení sázek rozdílné, protože 54 % tipujících věří v úspěch Polska. Na remízu si vsadilo 13 %, na vítězství Česka tak vychází 33 % náběrů.

Kurzy naznačují, že se o vítězi skupiny rozhodne právě a jenom mezi Polskem a Českem. V tomto ohledu jsou Poláci o krůček před českými fotbalisty v kurzu 1,7:1 na to, že vyhrají skupinu, Česko má kurz 2,7:1. Zbytek týmů se zdá být bez šance.

Reklama