Hlavní obsah

Fotbalisté se přesunuli do Moldavska, hráči jsou po Polsku zdravotně v pořádku

Čeští fotbalisté se dnes v podvečer přesunuli z Prahy do Kišiněva, kde je v pondělí proti Moldavsku čeká druhý zápas kvalifikace mistrovství Evropy. Národní tým odcestoval v kompletním složení 24 hráčů, po páteční domácí výhře 3:1 nad Polskem jsou všichni zdravotně v pořádku.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý během utkání s Polskem v Praze.

Článek

Český celek zamířil z Prahy v půl páté odpoledne. Výprava bez problémů přistála v Kišiněvě. V Moldavsku v posledních týdnech panuje politické napětí, vedení reprezentace ale dostalo od tamních úřadů i UEFA ujištění, že v zemi je bezpečno a zápas se uskuteční bez potíží. V pátek v Kišiněvě Moldavsko odehrálo úvodní zápas s Faerskými ostrovy (1:1).

V metropoli se nedávno konaly demonstrace, na kterých proruské síly požadovaly demisi prozápadní vlády a prezidentky Maii Sanduové. Hlava státu v únoru obvinila Rusko, že chce v zemi provést převrat s využitím opozice. Moskva to popřela. Napětí panuje také v proruském regionu Podněstří a v souvislosti s válkou na sousední Ukrajině.

Český tým se v Moldavsku pokusí potvrdit povedený vstup do kvalifikace a zakončit březnový sraz druhým tříbodovým ziskem. "Jsem rád, že první utkání s favoritem skupiny Polskem jsme zvládli za tři body. Ale nic není hotovo, teď to musíme potvrdit s Moldavskem. Nesmíme si myslet, že je to outsider skupiny. Pokud bychom uspěli, s šesti body by to bylo hodně příjemné," řekl český trenér Jaroslav Šilhavý.

V neděli jeho svěřence čeká v Kišiněvě tradiční předzápasový trénink. Utkání má v pondělí výkop ve 20:45 SELČ, v Moldavsku je o hodinu více.

Reklama