Hlavní obsah

Ibrahimovic cítil beznaděj, po návratu na EURO nemyslí

Útočník Zlatan Ibrahimovic po vyléčení dlouhodobého zranění a návratu do švédské fotbalové reprezentace nemyslí na mistrovství Evropy v příštím roce. V rozhovoru s novináři uvedl, že v 41 letech se nezabývá budoucností. Navzdory devítiměsíční absenci kvůli operaci kolena si neřekl, že by chtěl s kariérou skončit, cítil však beznaděj.

Foto: Daniele Mascolo, Reuters

Zlatan Ibrahimovic se na trávník vrátil po devítiměsíční pauze.

Článek

Rodák z Malmö startoval na čtyřech evropských šampionátech, další účastí se však nezabývá. "Žiju ze dne na den. Pokud se budu cítit dobře a trenér mě vybere, pomůžu jemu, týmu a zemi, jak jen to půjde. V mém věku nemyslíte na budoucnost, ale na přítomnost. I když jsem minulostí, přítomností a budoucností," řekl Ibrahimovic.

Loni v květnu se podrobil artroskopické operaci levého kolena. Přestože se kvůli velkým bolestem kolena půl roku nevyspal, zákrok se rozhodl podstoupit až po sezoně, jelikož chtěl dodržet slib a pomoci AC Milán k prvnímu titulu po 11 letech, což se mu povedlo. Do hry znovu naskočil až koncem února. Díky sobotnímu gólu do sítě Udine při porážce 1:3 se ve věku 41 let a 166 dní stal nejstarším střelcem v dějinách italské ligy.

"Nedostal jsem se do situace, kdy bych si řekl, že končím. Spíše jsem cítil beznaděj. Ať už jsem udělal cokoli, nedostalo se mi pozitivní odezvy. Zkoušel jsem všechno," prohlásil bývalý hráč Ajaxu Amsterodam, Barcelony, Manchesteru United, Paris St. Germain, LA Galaxy či jiného milánského celku Interu.

Švédsko načne v pátek zápasem proti Belgii kvalifikaci o postup na Euro, o tři dny později přivítá Ázerbájdžán. Dalšími soupeři ve skupině F jsou Estonsko a Rakousko. Ibrahimovic nastoupil za národní tým naposledy před rokem.

"Nejsem v Miláně nebo v reprezentaci kvůli laskavosti. Jsem tu proto, abych hrál a svými výkony pomohl k výsledkům. Snad v tom budu pokračovat a zároveň budu zdravý," uvedl s 62 trefami historicky nejlepší střelec reprezentace.

Reklama

Související témata: