Hlavní obsah

Krejčí dal nejrychlejší gól fotbalové reprezentace

V Edenu se psala česká fotbalová historie. Branka stopera Ladislava Krejčího mladšího ze 27. sekundy pátečního utkání kvalifikace o EURO 2024 proti Polsku byla nejrychlejším reprezentačním gólem v samostatné historii. Vše dokonala ještě trefa Tomáše Čvančary.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ladislav Krejčí se raduje se spoluhráči, Češi nad Polskem vedli už od první minuty.

Článek

„Takhle si každý hráč a trenér představuje vstup do utkání. Tohle nikdo nečekal, fantastický začátek," glosoval první minuty duelu trenér, expert ČT a bývalý mládežnický reprezentant Martin Hyský.

Vše začalo už v prvním minutě. Češi měli výkop, dlouhý míč skončil v autu. Vhazování si vzal na starost Vladimír Coufal a poslal dlouhý balón až na hranici malého vápna. Tam se k hlavičce dostal Krejčí a gólman soupeře Wojciech Szczesny byl bez šance.

Snový start do kvalifikace o EURO, které se příští rok uskuteční v Německu, podrthnul hned další útočný výpad. Tentokrát na polskou defenzivu vyzrálala dvojice debutantů. David Jurásek odcentroval z levé strany, Tomáš Čvančara předskočil stopera a zvýšil na 2:0.

V tu chvíli běžela teprve třetí minuta duelu. „Dva góly během prvních 3 minut dosud nikdy česká ani československá reprezentace nevstřelila. Nejrychleji to zatím bylo 6 minut v zápase s Řeckem na ME 2012 v Polsku a ve stejném roce v přátelském zápase se Slovenskem," praozrazuje na Twitteru profil CSFOTBAL.

Nováčci tak po několika měsících přepsali tuzemskou fotbalovou historii. Na podzim se v přátelském utkání s Faerskými ostrovy blýskl hattrickem při svém debutu Mojmír Chytil, což se od rozdělení federací do té doby žádnému reprezentantovi seniorského týmu nepovedlo.

Reklama