Hlavní obsah

Novým trenérem fotbalistů Islandu byl jmenován Nor Hareide

Novým trenérem fotbalistů Islandu se stal Aage Hareide. Norský kouč u reprezentace nahradil Arnara Thóra Vidarssona, který byl po úvodních dvou zápasech kvalifikace mistrovství Evropy 2024 odvolán. Národní svaz o tom informoval na webu.

Foto: Profimedia.cz

Novým trenérem fotbalistů Islandu se stal Aage Hareide

Článek

Devětašedesátiletý Hareide naposledy vedl loni Malmö. Před tím působil v Helsingborgu, Stavangeru nebo Bröndby Kodaň. Trénoval také reprezentace Dánska (2016 až 2020) a rodného Norska (2003 až 2008).

Pětačtyřicetiletý Vidarsson se Islandu ujal na konci roku 2020, ale nepodařilo se mu navázat na předchozí úspěšné období, jehož vrcholy byla premiérová účast týmu na Euru 2016 i debut na mistrovství světa o dva roky později.

Na další dva vrcholné turnaje reprezentace nepostoupila a při vstupu do nového kvalifikačního cyklu utrpěla porážku 0:3 v Bosně a Hercegovině. Vidarssona už nezachránilo ani následující suverénní vítězství 7:0 na hřišti outsidera Lichtenštejnska.

V kvalifikaci o postup na šampionát, který se v příštím roce uskuteční v Německu, se Island ve skupině utká také s Lucemburskem, Slovenskem a Portugalskem. Na mistrovství projdou první dva celky tabulky.

Reklama

Související témata: