Hlavní obsah

Přijel jsem sebevědomý, cítím ve West Hamu maximální vytíženost, ujišťuje Souček

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejtěžší soupeř hned na úvod. Čeští fotbalisté v pátek rozehrají zápasem s Polskem kvalifikaci o mistrovství Evropy v příštím roce. Případným vítězstvím nad největším favoritem skupiny mohou hned na úvod udělat důležitý krok k postupu. „Nikdy předem nevíte, jak se bude utkání vyvíjet. Do každého jdeme s cílem vyhrát, zvládnout ho na maximum, pak si řekneme, jak se vyvíjel, jak jsme si vedli,“ předesílá kapitán národního týmu Tomáš Souček.

To, že jsem ve West Hamu nehrál párkrát v základu, nic neznamená. Přijel jsem sebevědomý, říká Tomáš SoučekVideo: Sport.cz

 
Článek

Žádné oťukávání, rovnou v premiéře duel dvou největších favoritů na postup. „Každý první zápas je obrovsky důležitý, ať už proti komukoliv. Může dodat sebevědomí pro další pokračování. Pro oba soupeře jde o jeden z papírově nejtěžších zápasů ve skupině. Musíme být připravení od první minuty, předvést co nejlepší výkon a dosáhnout co nejlepšího výsledku," přeje si záložník Tomáš Souček.

Ve West Hamu máte v poslední době trochu novou pozici. Myslíte, že i trenér Šilhavý vás pošle víc dopředu?

Dá se říct, že pořád zastávám středovou pozici. Někdy víc ofenzivní, jindy defenzivnější, pořád se to motá. Od trenéra vím, co budu hrát v reprezentaci, ale nebudu teď prozrazovat.

V poslední době jste párkrát vypadl ze sestavy Kladivářů. V jaké jste vlastně přijel formě?

Že jsem dva, tři zápasy v Premier League nezačal v základu, neberu, že jsem vypadl ze sestavy. Máme i další pohárová utkání, takže pořád cítím maximální vytíženost. A doufám, že takový program bude pokračovat ještě dlouho. Přijel jsem sebevědomý, jen tak můžu týmu v těžkém utkání pomoct. Snad se tak cítí i kluci, pomůžeme si pak navzájem.

Pro Polsko jde o první zápas pod vedením portugalského trenéra Fernanda Santose. Může to být vaše výhoda?

Když všechno funguje, jsem pro mít trenéra dlouhodobě. Hráči pak vědí, co od nich čeká, což je lepší než mít změnu. Ale na druhou stranu je pro nás trochu složitější vyčíst, jak bude Polsko hrát. Máme něco v hlavě, koukali jsme na ně, ale se změnou trenéra může přijít i něco neočekávaného a nový styl. Pak budeme muset podle začátku zápasu hned zareagovat.

Jako dědeček si v reprezentaci připadá Vladimír Coufal. Jestli stihne zápas s Polskem, zatím nevíVideo: Sport.cz

V týmu je hned šest nováčků. Cítíte oživení?

Ano, jde o lehké obnovení našeho týmu. Je vždy příjemné vidět mladé hráče, když odvedou dobrou práci v klubu a dostanou pozvánku. Mohu je jen přivítat. Je pak vždycky trochu zábavy na tréninku, když se představují. Ale jsou tu hlavně od toho, aby předvedli i něco na hřišti. Je nás tady 24 a každého potřebujeme.

Co lze od velkého utkání čekat z taktického hlediska?

Pokud jde o soupeře, je složité rozluštit jejich taktiku. Mohou pokračovat v tom, jak hráli s předchozím trenérem, mohou to změnit. Hráli jsme nedávno v Lize národů s Portugalskem, které vedl trenér Santos, z toho lze vzít taky pár sestřihů. Ale hlavně se soustředíme na svůj výkon, pak se uvidí, co oni předvedou. Já věřím, že na to zareagujeme.

Reklama