Hlavní obsah

Recept na outsidera. Rychlý gól, pak už si to pohlídáme, tvrdí fotbalista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vstup do kvalifikace o postup na EURO 2024 zvládli čeští fotbalisté parádně. Nad favoritem z Polska vyhráli doma 3:1 a v pondělí proti Moldavsku, které je naopak outsiderem, se čeká, že si do tabulky připíšou další tři body. „Žádný zápas není snadný. Každý tým už dneska umí běhat, připravit se fyzicky," posílá v pořadu Přímák na Sport.cz drobné varování Martin Pospíšil, fotbalista Sigmy Olomouc. „Důležitý bude první gól, pak už si to pohlídáme,“ tvrdí.

Čeští fotbalisté jsou proti Moldavsku favoritem. Co bude na outsidera platit? Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Když Češi vyhráli doma nad Polskem, měli by zvládnout bez problémů i pondělní duel proti outsiderovi skupiny a udělat další krok na cestě k postupu na evropský šampionát 2024.

„Bude to o prvním gólu. Když ho dáme, bude se hrát lépe. Čím déle je to ale 0:0, tak se hraje hůř,“ nabízí vlastní zkušenost Pospíšil a je jasné, že by se reprezentaci hodilo, kdyby úvodní minuty zvládla gólově stejně jako v pátek v Edenu proti Polsku, kdy brzy vedla 2:0.

Jaroslav Šilhavý měl stažený žaludek. Šli jsme do rizika, ale vyšlo to!Video: Sport.cz, FAČR

Moderátor pořadu Václav Procházka připomíná, že Moldavsko patří k nejslabším protivníkům, na které mohou Češi v kvalifikaci narazit. I proto je tým Jaroslava Šilhavého favoritem. „Ten zápas by měl být o tom, co předvede česká reprezentace. Pokud předvede to, na co má, tak by měla vyhrát,“ souhlasí redaktor Sport.cz Jiří Lizec, další z hostů Přímáku.

Oba experti se následně shodli na tom, že čeští fotbalisté kvalifikační duel na půdě soupeře zvládnou. „Vyhrajeme 3:0,“ tvrdí optimisticky Pospíšil a novinář se s chutí přidává. „Vidím to stejně,“ souhlasí. Jak bude vypadat realita, bude jasné v pondělí.

Reklama