Hlavní obsah

S Portugalci můžeme uspět, hlásí spokojený Souček. Mrzí ho absence trenéra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Se soupeři pro základní skupinu a EURO 2024 v Německu je kapitán fotbalové reprezentace Tomáš Souček spokojený. Má mimo jiné radost, že Češi odehrají první zápas s Portugalskem v Lipsku, tedy nedaleko hranic. S týmem z baráže a Tureckem se pak národní tým utká v Hamburku. Na druhou stranu Součka mrzí, že reprezentace je aktuálně stále bez trenéra.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček během utkání s Moldavskem

Článek

„Velká spokojenost. Největší s tím, že hrajeme první zápas v Lipsku, pro Čecha asi nejlepší možný stadion. Je to blízko, cítím obrovskou podporu od fanoušků. Navíc dva týmy moc dobře známe. S Portugalskem a Tureckem jsme nedávno hráli, na třetího protivníka si musíme počkat,“ komentoval Souček los pro ČT.

Z březnové baráže se do skupiny F zařadí Gruzie, Lucembursko, Řecko nebo Kazachstán. „Největší favorit je za mě Řecko, kde mám i spoluhráče Konstantinose Mavropanose. Zítra (v neděli) se o losu pobavíme. Budeme se ale koukat až v březnu, kdo postoupí. Věřím, že přicestuje mnoho lidí, a už je jedno, kdo proti nám bude stát,“ praví záložník ve službách anglického West Hamu.

Češi hráli proti Portugalsku minulý rok v rámci Ligy národů, oba duely prohráli. Venku 0:2 a doma 0:4. „Nebyly to úplně podařené zápasy, hlavně výsledkově, ale o to větší motivaci máme. Pořád je to parta v čele s Cristianem Ronaldem, o to více se ale připravíme, máme šanci uspět,“ hlásí odhodlaně Souček.

Stejně tak si věří na Turky, kterým národní tým podlehl před rokem v přátelském utkání 1:2. „Poslední roky jedou na lepší éře, mají plno nových mladých hráčů. Hodně složitý soupeř. Máme ale na ně a těším se, až si to s nimi rozdáme,“ dodává. Sám si ale přál trochu jiné protivníky.

„Anglii a Německo. S domácími by to bylo po fanouškovské stránce obrovské. Anglii kvůli tomu, že tady hraji. Nechtěl jsem ani Itálii ze čtvrtého koše, pak už si člověk nevybere. Skupinu musíme brát a je na nás, jak se připravíme,“ uvědomuje si kapitán.

Vyjádřil se také k tomu, že reprezentace je od konce kvalifikace bez trenéra. Nástupce Jaroslava Šilhavého byl měl být podle posledních zpráv znám ideálně začátkem dalšího kalendářního roku.

Čeští fotbaloví reprezentanti jsou s losem ME celkem spokojeníVideo: FAČR

„Je to nešťastné i pro nás hráče, chceme jet na EURO s trenérem, což teda pojedeme. Věřím, že v blízké budoucnosti se udělá na svazu nejlepší řešení pro nás všechny – a budeme jeden tým, který bude sahat po úspěchu,“ nechal se slyšet Souček.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.