Hlavní obsah

Bratři se v Polsku nepotkají, sparťan reprezentaci opustil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Dva bratři v národním týmu se v poslední době stali obvyklým jevem během kvalifikačních akcí. Tentokrát se však jejich cesty předčasně rozcházejí. Od fotbalové reprezentace se totiž před duely v Polsku a s Moldavskem odpojil zraněný záložník Lukáš Sadílek. Trenér Šilhavý nikoho dalšího nepovolal. Michal Sadílek z Twente v mužstvu zůstává.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lukáš Sadílek ze Sparty Praha během utkání osmifinále MOL Cupu na Bohemians

Článek

Náročný podzim si v jeho případě vybral svou daň. Lukáš Sadílek se už se zdravotními problémy k národnímu týmu připojil. Jak národní tým informuje, od té doby probíhala intenzivní komunikace klubových a reprezentačních lékařů, kteří v úterý rozhodli, že sedmadvacetiletý záložník do Polska neodletí.

„Musím poděkovat Spartě za korektní styl komunikace. Hned po víkendovém zápase nás o stavu Lukáše Sadílka informovali s tím, že na sraz přijede a ať ho vyšetří i naši lékaři. Probíhala debata na úrovni sportovního vedení i lékařů. Bohužel zdravotní stav je takový, že Lukáš do nadcházejících zápasů reprezentace nastoupit nemůže,“ vysvětluje manažer národního týmu Tomáš Pešír.

Bratři v reprezentačním triku. Jeden před druhým tajili nominaci a rozesmálo je to i na společné tiskové konferenciVideo: Sport.cz

Sadílek se od reprezentace odpojil v úterý. „Reprezentace respektuje, stejně jako v jiných podobných případech, že podrobnosti zranění náleží komentovat mateřskému klubu.“

Národní tým čeká závěr kvalifikace o postup na EURO 2024. V pátek 17. listopadu nastoupí ve Varšavě proti Polsku, o tři dny později v Olomouci proti Moldavsku. Aktuálně je ve své kvalifikační skupině na druhé postupové příčce.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články