Hlavní obsah

Sadílek se trápil, strašně chtěl dát gól: Spadl mi kámen ze srdce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dočkal se. Záložník Sparty Lukáš Sadílek se v aktuální sezoně konečně prosadil. „Obrovská úleva,“ pravil poté, co trefou na 2:0 pečetil ligové vítězství nad Bohemians.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Sparty Praha Brian Priske a Lukáš Sadílek oslavují vítězství 2:0 nad Bohemians.

Článek

Na soutěžní gól čekal od dubnového pohárového duelu s Českými Budějovicemi, na ligový dokonce bez pár dnů rok. Proti Bohemians dostal v 81. minutě přihrávku od Veljka Birmančeviče a střelou na zadní tyč rozvlnil síť.

„Byl jsem zvyklý vždy podporovat ofenzivu, dávat góly nebo mít asistence. Od začátku sezony jsem se ale neprosadil a osobně se trápil. Říkal jsem trenérovi, že to potřebuji protrhnout, že se potřebuji uvolnit. Spadl mi kámen ze srdce,“ popisoval s úsměvem na tváři Sadílek.

Čekání na gól ho prý tolik neovlivňovalo, ale touhu zapsat se na střeleckou listinu měl velkou. V sobotu se na trávník dostal až jako střídající hráč. „Jasný pokyn dát gól jsem nedostal. Střídání bylo naplánované už před penaltou, takže jsem se rozhlížel kolem, jestli platí,“ pokračoval. Věděl, že chce zakončovat rychle a na zadní tyč. „Měl jsem hned za sebou obránce. Pak už jsem jen doufal,“ dodal.

Zmínka o penaltě patří 68. minutě, kdy Spartu poslal do vedení Birmančevič. Pro obhájce titulu šlo svým způsobem o vysvobození, protože zejména v první půli nepodal optimální výkon.

„Důležité vítězství. Náš tlak se stupňoval, gól visel ze vzduchu. Bohemka je nepříjemná, těžko se do její obrany dostává, velmi dobře se připravili,“ vysvětluje Sadílek a zmiňuje, že hlavně střed pole měl celek z Vršovic kvalitně pokrytý a nenechal záložníky Sparty tolik tvořit.

„Týmy si jsou vědomy, že kombinace středem hřiště je pro nás strašně důležitá. Připravují se, dobře vystupují a je to složitější. Ale máme plno možností, jak hrát. Nemyslím, že by nás to nějak trápilo,“ podotkl Sadílek.

Sparta porazila Bohemians podruhé v jednom týdnu, poprvé ve středu 2:1 v osmifinále MOL Cupu. Podle běhavého záložníka jsou oba triumfu hodně důležité směrem ke čtvrtečnímu klání v Evropské lize na půdě Glasgow a nedělnímu duelu v Ostravě.

„I pohárové utkání pro nás hodně znamenalo, protočili jsme téměř celou sestavu. Otočka po poločase nás zpružila, teď jsme si to utvrdili. Nejde o stoprocentní výhru, výkon nebyl nádherný. Ale to je mnohdy cennější. Když jsme na vítězné vlně, narůstá sebevědomí, které je ve fotbale možná ta nejdůležitější věc,“ konstatoval Sadílek.

  1 : 2 Zlín - Bohemians 1 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Bohemians
Zlín vs. Bohemians
Zlín
Bohemians
  4 : 0 Pardubice - Karviná 4 : 0 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Pardubice vs. Karviná
Pardubice vs. Karviná
Pardubice
Karviná
  2 : 2 Č. Budějovice - Jablonec 2 : 2 dohráno
20240519T17 : 00:00+0200
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice vs. Jablonec
Č. Budějovice
Jablonec
  0 : 1 Teplice - Hradec Králové 0 : 1 dohráno
20240519T15 : 00:00+0200
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice vs. Hradec Králové
Teplice
Hradec Králové
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články