Hlavní obsah

Absurdní. To jsem nezažil ani s Chelsea, stěžuje si na Prahu anglický expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý ofenzivní fotbalista anglické reprezentace, West Hamu či Chelsea Joe Cole nechápe rozhodnutí UEFA pořádat finále Konferenční ligy v pražském Edenu. Kapacitu slávistické arény čítající 19 370 míst považuje za zoufale nedostačující a lituje tisíců fanoušků United, kteří nemohou jeden z nejdůležitějších zápasů v historii klubu na stadionu sledovat.

Hráči West Hamu si prohlížejí hřiště v Edenu. Co jim o něm řekli Tomáš Souček s Vladimírem Coufalem? Video: Sport.cz

 
Článek

Kladiváři se dostali do evropského finále poprvé od roku 1976, kdy prohráli v někdejším PVP s Anderlechtem. Podle informací z britských médií se vydalo do Prahy z Ostrovů dvacet tisíc fanoušků West Hamu, kteří na finále s Fiorentinou nemají lístek. Oficiálně dostali příznivci United od UEFA k prodeji jen 5000 vstupenek, k nimž bylo pro obrovský zájem takřka nemožné se dostat.

„Myslím, že z Prahy se stane východní Londýn. Fakt jo," řekl pro list Daily Mail současný expert stanice BT Cole, jenž za West Ham odehrál 182 zápasů o invazi anglických příznivců do českého hlavního města.

Budeme jako hosté, ale máme domácí šatnu a tribunu Sever. Za to jsem hrozně rád, libuje si Tomáš SoučekVideo: UEFA, Sport.cz

„Za celou kariéru jsem se ani při zápasech West Hamu, Chelsea nebo za anglickou reprezentaci, nesetkal s tolika žádostmi o vstupenku. Rád bych lidem pomohl, ale pro West Ham je jen 5000 lístků, což je absurdní," kroutil hlavou Cole.

„Je vám líto fanoušků, protože to je největší zápas za posledních mnoho let v klubové historii a oni se na stadion nemohou dostat. To je opravdové selhání ze strany UEFA," dodal.

V Praze už je i se vstupenkou bezpochyby nejslavnější fanoušek West Hamu posledních dnů Chris Knoll zvaný Knollsy. 58letý srdcař se proslavil po závěrečném hvizdu semifinálové odvety v Alkmaaru, když se hordy zamaskovaných domácích chuligánu valily směrem k sektoru fanoušků West Hamu, kde seděli i členové rodin a přítelkyně hráčů United.

Knollsy však svým tělem zatarasil přístup do sektoru a s ledovým klidem odrážel pěstmi nájezdy násilníků. Ve svém počínání byl mimořádně úspěšný, proti obrovské přesile zpacifikoval hned několik chuligánů.

Vysloužil si přezdívku „Anděl z Alkmaaru" a jako výraz díků dostal vstupenku na zápas do Prahy. Už v úterý s ním dělali britští novináři rozhovor na pražském vlakovém nádraží.

„Jsem tady a je to neuvěřitelný pocit," rozplýval se na peronu v Praze Knollsy.

„Hned, jak jsem vylezl z vlaku, mě zavalili fanoušci West Hamu. To pro mě znamená víc než cokoliv jiného. Přitom jsem udělal jen to, co jsem měl. Byly tam (v Alkmaaru) ženy a děti, které mohly být napadeny. Jednal jsem instinktivně. Teď chci hlavně, aby West Ham vyhrál pohár, fanoušci si to užili a celé to proběhlo v míru," uvedl.

Reklama