Hlavní obsah

Atmosféra, z níž mrazilo. Fanoušci West Hamu se zpěvem velkolepě loučili s královnou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Celá Velká Británie se ponořila do smutku a truchlení. Smrt britské královny Alžběty II. se pochopitelně promítla ve čtvrtek večer i do sportovního dění na Ostrovech. Památku milované panovnice krátce po oznámení jejího úmrtí spontánně uctili také fanoušci i hráči na stadionech West Hamu United a Manchesteru United, kde se hrála úvodní kola evropských pohárů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Fanoušci West Hamu a Manchesteru United dojemně uctili památku královny Alžbety II.Video: sntv

 
Článek

Buckinghamský palác oznámil královnin skon kolem 18:30 tamního času, tedy přesně v době, kdy se otevřely turnikety Londýnském stadionu, kde se chystali k duelu Konferenční ligy fotbalisté West Hamu United proti rumunskému týmu FCSB (3:1).

Poté, co byla smutná událost oznámena, nastoupili hráči obou týmů s černými páskami na pažích. V řadách domácích nechyběl český reprezentant Vladimír Coufal, který se se spoluhráči i soupeři shromáždili kolem středového kruhu, kde drželi minutu ticha. Tomáš Souček kvůli zranění v sestavě chyběl.

Fanoušci v hledišti přitom spontánně spustili hromadný zpěv hymny God Save the Queen a vytvořili silnou emocionální atmosféru.

Na stadionu byly před výkopem vypnuty reklamní panely a londýnský klub se rozhodl nenarušovat atmosféru promluvami hlasatele. Místo toho se z reproduktoru linula decentní klasická hudba. Obří obrazovky se zahalily do černé, před výkopem se tam objevil v černobílém provedení portrét královny s oznámením jejího úmrtí.

Foto: Craig Brough, Reuters

I Cristiano Ronaldo oblékl černou pásku po úmrtí britské královny Alžběty II.

Podobné scény byly k vidění v manchesterském Old Trafford, který hostil v Evropské lize španělský Real Sociedad (0:1). I zde oblékli Cristiano Ronaldo a spol. černé pásky. Hold zesnulé panovnici vzdali solidárně i fanoušci hostů.

Foto: Craig Brough, Reuters

Hráči Manchesteru United a Realu Sociedad drží minutu ticha po úmrtí královny Alžběty II.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články