Hlavní obsah

Plzeňský kolaps v koncovce! Viktoria zahodila tutovky a bere remízu. Klokani se vrátili do Evropy debaklem

Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians Praha prohráli ve čtvrtečním úvodním utkání 2. předkola Konferenční ligy na půdě norského Bodö/Glimt vysoko 0:3, když dvakrát inkasovali v závěrečných minutách první i druhé půle. Klokani tak nabrali před odvetou, která se za týden hraje na Letné, pořádné manko. Plzeň remizovala v úvodním utkání 2. předkola Konferenční ligy doma s kosovským FC Drita 0:0. Západočeši si vytvořili drtivý tlak, ale zahodili i ty největší tutovky. Hosté se dostali do dvou slibných brejků, ale ani oni se gólu nedočkali.

Sestřih utkání 2. předkola Konferenční ligy mezi fotbalisty Plzně a FC DritaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Norský favorit rozhodl bitvu s Bohemians na přelomu poločasů, kdy se trefili Albert Grönbaek a Amahl Pellegrino, v nastavení stanovil konečný výsledek střídající Runar Espejord. Pražané se v pohárové Evropě díky čtvrtému místu z minulé sezony představili poprvé od roku 1987.

Bodö/Glimt, které startuje v pohárech počtvrté v řadě, doma nenašlo přemožitele ve třináctém soutěžním zápase po sobě. "Klokani" nevyhráli venku v pohárech poosmé za sebou a posledních šest zápasů tam prohráli.

Duel v Norsku se hrál na umělé trávě. Bodö/Glimt je dvojnásobným mistrem Norska (triumfovalo v letech 2020 a 2021). V aktuální sezoně norské ligy, která se hraje systémem jaro - podzim, prohrálo jediné z 16 kol a neúplnou tabulku vede o 9 bodů.

Plzeňskému brankáři Staňkovi nevyšel jeho penaltový trik, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Vítěz dvojzápasu vyzve ve 3. předkole švédský Kalmar, nebo Pjunik Jerevan.

Plzeňští fotbalisté ani ve druhém soutěžním utkání po návratu trenéra Miroslava Koubka nezvítězili a nevstřelili gól. V sobotu zahájili novou sezonu první ligy porážkou 0:1 v Teplicích.Drita ještě nikdy v soutěžích UEFA nepostoupila do skupiny, nejdále došla do 3. předkola Evropské ligy, kde v roce 2020 vypadla s Legií Varšava.

Plzeň si zejména ve druhé půli vytvořila drtivý tlak, jenže soupeř i s pořádnou dávkou štěstí odolal a ani jednou neinkasoval. Nakonec mohl kosovský celek udeřit z brejku, ale zakončující hráč sám před Staňkem zamířil vedle branky.

Trenér plzeňských fotbalistů Miroslav Koubek po utkání s FC DritaVideo: O2 TV Sport

Postupující se ve 3. předkole utká s vítězem souboje mezi maltskou Gzirou a lucemburským Dudelange.

Úvodní zápasy 2. předkola Konferenční ligy:
Bodö/Glimt - Bohemians 1905 3:0
Branka: 44. Gronbaek, 50. Pellegrino, 90.+2 Espejord.
Plzeň - Drita 0:0