Hlavní obsah

Fanoušci Haify v Praze řádili jako na Silvestra, poté rozpoutali v Edenu peklo

Praha

Fanoušci izraelského klubu Maccabi Haifa v hojném počtu i v době, která cestování příliš nenahrává, dorazili podpořit svůj tým do Prahy na odvetný zápas Konferenční ligy proti Slavii. Před utkáním se jich tisíce valily jako lavina metropolí a poté rozpoutaly peklo na tribunách Edenu.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Fanoušci Maccabi Haifa.

Článek

Jsou to srdcaři. Řada izraelských fanoušků do Prahy přicestovala už o den dříve a bujaře vyjadřovala podporu svým oblíbencům před hotelem Mariott, kde byli fotbalisté Haify ubytováni.

Ti se nechali slyšet, že ve čtvrtek udělají všechno pro to, aby jejich příznivci mohli slavit i po skončení duelu. Fanoušci ale na nic nečekali a pořádně si to v srdci Evropy užívali, ať už zápas dopadne jakkoliv.

Ulice hlavního města se zaplnily tisíci zelenobílých fanoušků, kteří řádili jako o život. Staroměstské náměstí se otřásalo v základech, jako kdyby Češi vyhráli titul mistrů světa. Zpívalo se, tancovalo, ale někteří z fanoušků se uchýlili i k použití pyrotechniky, takže to místy vypadalo jako při novoročních oslavách.

Strážníci dlouho nechávali průvod Izraelců volně pochodovat Prahou, ale pyrotechnika jejich toleranci ukončila. Policisté dva výtržníky zadrželi, ale po zaplacení pokuty je opět propustili. Ti se tak mohli v klidu přesunout na stadion.

Tam řádění Ultras nepřestalo. Na začátku duelu rozpoutali v Edenu peklo. Vzduchem létaly světlice, rachejtle a dělobuchy. Ochranka na místě však situaci zvládla a zápas mohl běžet. Po něm už příznivci Haify důvod k radosti neměli. Jejich tým prohrál 0:1.

Na tribunách fanoušci Maccabi předváděli statečný výkon a slávistických ultras se rozhodně nezalekli. Bývalý šéf kotle Slavie na svém twitteru potvrdil, že moc lepších skupinek hostí se v Edenu nepředvedlo a nepřímo jim tak vysekl poklonu.

Reklama

Související témata: