Hlavní obsah

Hrábli jsme si na dno, přiznává Jemelka. V Itálii se Plzeň porve o postup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Náročný zápas s pozitivním koncem mají za sebou fotbalisté Viktorie Plzeň. V úvodním čtvrtfinále fotbalové Konferenční ligy uhráli s italskou Fiorentinou remízu 0:0 a podle obránce Václava Jemelky je šance historické tažení Evropou ještě protáhnout.

Hrábli jsme si na dno, přiznává Václav Jemelka. Jedeme se tam porvat o postup!Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Můžete po prvním střetnutí říct, že Fiorentina je hratelná?

Nevím, k ničemu nás moc nepustili, hodně drželi balon. Musíme jet do Itálie se stejným plánem, vycházet z poctivé defenzívy a zkusit být trochu nebezpeční. V osmifinále se Servette jsme zvládli postoupit na penalty. Kdyby se to povedlo znovu, tak super. Musíme makat a třeba se zadaří.

Plzeň velkou část zápasu hlavně bránila, byl zápas hodně fyzicky náročný?

Střední záložníci hned popadali na zem. Náročné utkání vzhledem k tomu, že jsme kvůli absencím museli vydržet do konce. Hrábli jsme si na dno, ale je potřeba hned zregenerovat a zkoncentrovat se na ligu. V neděli máme těžký zápas se Slavií.

Možná jeden z nejtěžších duelů kariéry?

Nemyslím si. Takových zápasů hrajeme hodně, proti Spartě i Slavii jsou rovněž náročné, klidně více nahoru dolů. Při posouvání v bloku jako dnes si člověk občas více odpočine.

Výsledek asi berete, že?

Samozřejmě. Jsme pořád ve hře, o což nám šlo. Remíza je dobrá, jedeme se poprat o postup. Historicky první evropské čtvrtfinále v klubové historii si všichni užíváme, jen nesmíme usnout na vavřínech. Máme rozdělanou práci.

Těší vás, že protivník i přes tlak neměl žádnou velkou šanci?

Takový byl náš plán a jsme rádi, že vyšel. Fiorentina při střídání poslala na hřiště velké a šikovné hráče, ale do ničeho jsme je nepustili. Jde o vizitku celého mužstva, všichni odevzdali maximum. Plnili jsme pokyny, střední záložníci odvedli největší penzum práce. Celý mančaft hrál dobře, bránili jsme jako jeden tým.

A co říkáte na výkon 35letého Radima Řezníka, jenž naskočil do soutěžního utkání po 10 měsících?

Fantastický, vedl si výborně. Velká poklona, protože dlouho nehrál a zvládl celé utkání. Má natrénováno, klobouk dolů.

Reklama